Cea mai sănătoasă mâncare în post. Previne cancerul și protejează vasele de sânge
Bulgurul denumeşte un amestec de boabe de grâu măcinate. Cu toate că bulgurul poate conţine mai multe tipuri de grâu, de obicei este din grâu tare. Acesta este un ingredient ce se găteşte la fel ca orezul sau cuscusul, dar are valori nutriţionale mai mari.
Pentru a-l folosi, bulgurul se lasă la înmuiat în lichid minimum o oră şi jumătate (de preferat două ore), iar apoi este gata pentru consum. Se poate înmuia în apă, supă de legume, suc de roşii sau alte lichide, în funcţie de reţeta pentru care se pregăteşte.
E un ingredient potrivit pentru cei care preferă regimul vegetarian, fiind uşor de folosit în reţete. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul alb şi un indice glicemic scăzut, fiind bun şi în diete.
Bulgurul contribuie la reglarea naturala a greutății și în prevenirea constipației. Minerale esențiale, precum magneziul, fierul sau potasiu, sunt de trei ori mai multe în bulgur, decât în paste și orezul alb, asigurând o bună funcționare a organismului. Sunt prezente vitaminele B6 și B9, având rol important în metabolizarea alimentelor și prevenirea scăderii nivelului de homocisteină, un aminoacid care protejează vasele de sânge.
Consumul de bulgurul prezintă un risc mai mic de dezvoltarea maladiilor cardiovasculare, contribuie la prevenirea cancerului și la creșterea vitezei tranzitului în mod natural.
Sursa: realitatea.net
Restricțiile privind accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău, ANULATE din 23 noiiembrie
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"