Cea mai puternică armă naturală împotriva INFECȚIILOR
Gălbenele au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru capacitatea lor de a anihila otrava produsă de mușcăturile de scorpion dar și datorită faptului că această plantă crește rezistența organismului împotriva infecțiilor.
În vremurile demult apuse, soldații le puneau pe răni pentru a opri sângerările. Cele mai importante beneficii ale acestei plante sunt legate de acțiunea lor antiinflamatoare, antiseptică, antibacteriană și antifungică.
Ceaiul de gălbenele este indicat în tratarea arsurilor stomacale. Și pentru gastrită, ulcer gastric, constipație sau crampe musculare putem aplica același tratament.
Sunt plante tămăduitoare datorită faptului că sunt bogate în ulei volatil, carotinoide, flavonoizi, polizaharide, acizi aromatici, mucilagii, rășină, vitamina C, dar și saponine, glicozide și steroli.
Acneea, arsurile solare, ridurile sau diverse răni pot fi tratate cu crema de gălbenele. Este de un adevărat ajutor și în vindecarea unor ciuperci, a herpesului, a mușcăturilor de insecte, iar în cazul veninului de păianjen are efect tămăduitor.
Uleiul de gălbenele este utilizat pentru tratarea eczemelor, a psoriazisului, a pielii crăpate, a iritațiilor de orice fel. În sezonul rece acesta se poate aplica și pe buze pentru protejarea acestora și pentru a le hidrata.
Reprezintă o alternativă naturală și pentru tratarea venelor varicoase și a ulcerelor venoase. Având o acțiune antioxidantă este indicat consumul de ceai de gălbenele în perioada în care consumi grăsimi nesănătoase sau pur și simplu pentru curățarea organismului de toxine.
Această plantă are acțiuni detoxifiante asupra ficatului, a colonului, intestinelor dar și a vezicii biliare.
Datorită faptului că ceaiul are un gust aromat, acesta poate fi consumat și din pură plăcere.
Mod de preparare:
Pentru prepararea ceaiului de gălbenele se toarnă 200-300 ml de apă clocotită peste două linguriţe de floare uscată (sau 1-2 pliculeţe) şi se lasă la infuzat între cinci şi 10 minute. Se poate îndulci cu o lnguriţă de miere de albine şi se serveşte călduţ pentru uz intern.
Sursa: secretele.com
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania