Ce va face Igor Dodon dacă PIERDE ALEGERILE și în ce caz își va scoate SUSȚINĂTORII în stradă: Șeful statului sperie moldovenii cu „HAOSUL” din Belarus și citează din LENIN
Președintele Igor Dodon promite să nu destabilizeze situația din R. Moldova, în cazul în care va pierde alegerile prezidențiale. Totuși, șeful statului spune că-și va scoate susținătorii în stradă pentru ca aceștia să „apere victoria președintelui R. Moldova, Igor Dodon”. Oficialul precizează că reprezentanții opoziției s-ar victimiza atunci când repetă că alegerile vor fi fraudate, iar în acest fel îi descurajează pe alegătorii lor să iasă la vot pe 1 noiembrie curent.
Potrivit președintelui, este imposibil de falsificat alegerile, în condițiile în care la fiecare secție de votare vor fi reprezentanții tuturor concurenților electorali, dar și observatorii străini.
„Astfel, cei care vorbesc de falsificare încearcă să se victimizeze. Eu vă amintesc că anul trecut unii spuneau că sunt plini de mercur, nu o să dau nume. S-au terminat alegerile, s-a terminat și mercurul. De ce? Pentru a se victimiza. Exact așa și acum – le fură votul. Cine o să vă fure vouă votul? Voi încercați să isterizați lumea, dar vă faceți o defavoare. Care e sensul ca alegătorii voștri să mai iasă la vot, dacă voi le spuneți că nu are sens, că acesta oricum o să câștige. Voi știți din start că veți pierde aceste alegeri”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul emisiunii sale online.
De asemenea, președintele a recunoscut că toate instituțiile apolitice ar reprezenta, de fapt, interesele partidelor politice.
„Mai mult ca atât, de procesul electoral este responsabilă CEC, unde socialiștii nu au majoritate. Majoritatea e la alte partide, care acum sunt în confruntare cu socialiștii. Președintele CEC este membrul unui partid de opoziție, care a înaintat un candidat la prezidențiale. Validarea alegerilor o face Curtea Constituțională. Să vă amintesc care este acum structura CC, stimați concurenți electorali? Majoritatea în actuala componență e de partea opoziție. Cel puțin trei membri ai CC au fost înaintați de partide politice ale fostului Bloc „ACUM”. Despre ce fraudare vorbiți?”, întreabă oficialul.
Dodon nu crede în capacitatea actualei opoziții de a organiza un „maidan”, cum a fost în Ucraina sau, acum, în Belarus: „Ce ține de „maidan”... Nu mai cred că au capacitatea să facă „maidan”, dar pot să cheme lumea la destabilizare. Aici vreau să vedeți o diferență clară între noi și ei, îi pun pe toți într-o oală. Noi niciodată nu o să destabilizăm situația, indiferent de rezultatele alegerilor. Ce înseamnă destabilizare, vorbesc de Belarus. Voi vreți așa ceva să fie prin Chișinău, să fie totul întors cu picioarele în sus? Noi niciodată nu o să facem lucrul acesta. Eu am organizat sute de proteste, dar niciodată nu am destabilizat situația, nu mi-am permis să intru în clădiri cum își permit unii. Asta e diferența, ei vor haos... Dacă nu pot ajunge la guvernare legal, ei vor haos. Noi nu dorim lucrul acesta și nu vom crea haos”.
Sursa citată a mai adăugat că doar într-un caz își va scoate susținătorii în stradă.
„Ce vom face după alegeri. Nu trebuie să fii prea încrezut, dar nici să-ți subestimezi capacitățile. Eu cred că noi avem toate șansele să învingem în acest scrutin. De aceea, indiferent de rezultat, noi nu vom chema oamenii în stradă și nu vom scoate oamenii la proteste. Doar într-un singur caz putem să-i scoatem – pentru a apăra victoria președintelui R. Moldova, Igor Dodon. Dacă vom vedea că oponenții încearcă după prezidențiale să destabilizeze situația... Evident că cei care ne susțin pe noi vor întreba ce facem. Încă Lenin spunea că este important să câștigi, dar mai important e să aperi victoria. Așa că vom face tot posibilul ca să apărăm victoria în acest scrutin, dar sunt categoric împotriva destabilizării. Sunt o mulțime de probleme de rezolvat și nu avem timpul să umblăm cu urlatul prin jurul Parlamentului. De aceea, cei cu falsificarea... vorba ceea: unui dansator rău îi încurcă... știți ce-i încurcă, dar dacă e dansatoare, atunci îi încurcă parchetul. Asta e”, a conchis Dodon, care a promis că de acum încolo nu va pomeni numele contracandidaților săi.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor