Ce trebuie să știi despre Threads, noua aplicație Meta, lansată de Mark Zuckerberg pentru a rivaliza cu Twitter
Threads este cea mai nouă aplicație Meta, lansată de Mark Zuckerberg pentru a rivaliza cu Twitter. La doar câteva ore de la lansare, Threads a fost deja descărcată de peste 10 milioane de utilizatori, cu toate că aplicația nu este încă disponibilă în Uniunea Europeană.
Prezentată ca un concurent al Twitter, noua aplicație este strâns legată de Instagram. Astfel, cine nu are cont pe Instagram, nu va putea folosi Threads. Utilizatorii vor putea să-și folosească același username de pe Instagram și vor avea acces la lista de prieteni de acolo, însă dacă vor dori să șteargă noua aplicație Threads vor fi nevoiți să-și șteargă și contul de Instagram, notează techcrunch.com, citat de gsp.ro.
Totuși, există posibilitatea ca utilizatorii Threads să-și dezactiveze contul, pentru o perioadă de timp, iar asta nu le va afecta contul de Instagram, scrie mashable.com. Dezactivarea contului Threads înseamnă că ceilalți utilizatori nu vor mai avea acces la conținutul pe care tu l-ai publicat, însă acesta va continua să existe pe serverele Meta. Dacă vrei să ștergi ce ai publicat pe noua platformă Threads, o poți face manual, postare cu postare.
Noua platformă dezvoltată de Meta, și conectată cu Instagram, va funcționa exact ca Twitter. Mai exact, utilizatorii vor putea crea și distribui mesaje text, vor putea să urmărească prieteni, persoane publice și vedete, dar și să transmită mesaje private.
Threads pornește la drum însă cu un avantaj imens – rețelele Meta au peste 3 miliarde de utilizatori, la nivel internațional, iar Instagram, fără de care nu îți poți face cont pe Threads, are peste 2 miliarde. Astfel, Threads ar putea avea cea mai mare bază de utilizatori din istorie, iar asta explică deja cele 10 milione de conturi create în doar 7 ore de la lansarea aplicației.
Comparativ cu Twitter, unde poți folosi maxim 280 de caractere pentru o postare, pe Threads limita a fost extinsă la 500. Altfel, aplicația este aproape identică cu Twitter, ca funcționalitate, și cu Instagram, ca interfață. Meta a descris aplicația ca fiind un „spațiu nou, pentru conversații în timp real și discuții publice”. Zuckerberg, CEO-ul Meta, speră să capitalizeze nemulțumirea utilizatorilor Twitter din ultima perioadă, după ce platforma a fost preluată de Elon Musk. Unele voci spun că Twitter ar putea să piardă, în următorii ani, mai bine de 30 de milioane de utilizatori din cauza discursului miliardarului.
Pe de altă parte, Meta are și ea de pierdut atâta timp cât platforma Threads nu este disponibilă utilizatorilor din Uniunea Europeană. Zuckerberg a decis să mai aștepte înainte de a le oferi rezidenților UE accesul la platformă, din cauza noului regulament privind piețele digitale (DMA), intrat în vigoare la începutul lunii mai.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”