Ce trebuie să puneți în tigaie înainte de a prăji cartofii. Nu vă gândiți la ulei. Secretul care vă scapă de un calvar
Chiar dacă pare simplu la prima vedere, cartofii prăjiți nu sunt chiar așa de ușor de făcut. Mai ales dacă vreți să-i faceți crocanți, să nu se să sfărâme și să se lipească de tigaie. În ultima perioadă au apărut numeroase modele de tigăi antiaderente, însă cele mai multe gospodine spun că, pentru prăjirea cartofilor, tot tigăile clasice sunt mai bune.
Dar pentru a obține niște cartofi crocanți și cu un aspect plăcut, trebuie să țineți cont de anumite reguli.
1. În primul rând, este bine să alegeți tipul de cartofi. Cartoful galben, o spun și bucătarii șefi, este perfect pentru cartofii prăjiți.
2. Se curăță cartofii și se taie după preferințe. Se spală în câteva ape pentru ca amidonul din cartofi să fie înlăturat atât cât va fi posibil. Se pun pe prosop de hârtie pentru ca să nu rămână strop de apă pe ei.
3. Între timp se înfierbântă tigaia. Și aici este secretul: presurați pe tigaie vreo trei lingurițe de sare și lăsați-o să se coacă pe tigaie timp de 10 min. Astfel, cartofii nu se vor lipi de tigaie în timpul prăjirii. Puteți folosi acest truc chiar și când doriți să prăjiți șnițele sau pârjoale. Cu un prosop de hârtie se înlătură sarea.
4. Se toarnă uleiul și se lasă să se înfierbânte, apoi se pun cartofii. Chiar dacă multe gospodine nu fac asta, se pune și un capac, altfel cartofii ar putea să rămână cruzi. Cartofii se prăjesc la foc mediu la începu, apoi la foc mai mare pentru a ieși crocanți. E de preferat să fie folosită o spatulă de lemn pentru a întoarce cartofii. Prăjitul cartofilor poate dura între 25 și 20 de minute, în funcție de tipul cartofului.
5. Se presară sarea și alte condimente pe care le preferați cu un minut înainde de a stinge focul. Sarea pot înmuia rapid cartofii, dacă o punem la mijloc de pregătire, potrivit healthline.com.
DOC // Trei MINIȘTRI din Guvernul Recean au fost EXCLUȘI din Consiliul Suprem de Securitate. Cine face parte din CSS
R. Moldova apelează la energia de URGENȚĂ, care este foarte scumpă. Deficitul total constituie 484 MWh
Uniunea Europeană oferă un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova și Ucraina, în valoare de 148 de milioane de euro