Ce trebuie să pui peste pământul din grădină la început de februarie pentru o recoltă bogată
Pentru a creștere sănătoasă și bogată, legumele au nevoie de un sol bun. Așadar, pământul trebuie pregătit la început de an, însă puțini gospodari știu ce trebuie pus pentru pământul din grădină la început de februarie pentru o recoltă bogată. Așa veți îmbunătăți calitatea solului!
Dacă vreți să puneți legume în grădină, trebuie să știți că solul se poate pregăti începând cu luna februarie. Parcelele trebuie pregătite bine înainte de a planta legumele, așa cum făceau bunii odinioară. După ce solul a fost curățat și fertilizat în mod corespunzător, parcela se acoperă cu o folie de plastic pentru menținerea căldurii și umidității.
Pe de altă parte, dacă solul din grădină este destul de nisipos, se recomandă construirea răzoarelor aproape de nivelul solului. Legumele care pot fi plantate în luna februarie se numără ceapa, prazul și țelina, dar și rubarba. Dacă plantați legume perene, precum anghinarea sau sparanghelul, acestea trebuie acoperite cu un strat de compost de grădină sau gunoi de grajd.
În plus, solul din grădină revine la viață odată cu creșterea temperaturilor. După ce vremea s-a îmbunătățit, solul trebuie curățat de buruieni și resturile de plante, cât și de porțiunile afectate de boli sau dăunători.
Dacă vreți să aveți o grădină colorată, trebuie să vă ocupați la început de an pentru roadele ce le veți sădi în perioada următoare. Ce trebuie să faceți în primul rând?
1. Plantează bulbii de primăvară. Dacă dorești să te bucuri de flori de primăvară colorate, plantarea bulbilor precum lalelele, narcisele sau zambilele trebuie să fie făcută acum. Solul răcoros din ianuarie este potrivit pentru a planta bulbii care vor înflori în primăvară.
2. Îngrijește gazonul. Dacă ai gazon, taie-l la o înălțime mai mică înainte de venirea iernii. Aplică îngrășăminte specifice pentru gazon pentru a-i oferi nutrienții de care are nevoie pentru a rezista la iarnă.
3. Protejează plantele de iarnă. Dacă ai culturi de iarnă în grădină, precum varza, spanacul sau pătrunjelul, asigură-te că le acoperi cu un strat de paie sau folie de protecție pentru a le menține sănătoase în sezonul rece.
R. Moldova, asigurată cu energie electrică de România. ,,Energocom" a acoperit deja 100% din necesarul de energie electrică pentru data de 3 ianuarie
Sute de școli și grădinițe din Transnistria au rămas fără căldură: Cât vor mai avea trasnistrenii energie electrică produsă pe bază de cărbune
DEMONSTRAT // Rușii nu ar fi avut nicio problemă tehnică să livreze gaze în Transnistria prin coridorul transbalcanic: R. Moldova a importat gaze din Bulgaria!