Ce spune surpriza alegerilor prezidențiale din România, Călin Georgescu, despre UNIREA cu R. Moldova
Cu aproape toate secțiile numărate, candidatul independent cu simpatii recunoscut putiniste și legionare, Călin Georgescu, este pe primul loc în rezultatele parțiale publicate de Biroul Electoral Central din România. Georgescu are peste 2,1 milioane de voturi și un avans detașat, de aproape 350 000 de voturi în fața următorului candidat. Pentru locul doi, care asigură prezența în turul doi al alegerilor prezidențiale, Elena Lasconi îl conduce pe Marcel Ciolacu la o diferență mică, de 2 130 de voturi, după ce a recuperat decalajul față de liderul PSD pe tot parcursul nopții.
Cu o zi înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, Călin Georgescu a fost întrebat, în cadrul unui podcast realizat de omul de afaceri Ștefan Mandachi, ce crede despre Unirea României cu R. Moldova.
„Întotdeauna pământul românesc a fost, așa cum spunea Mihai Eminescu, de la Nistru până la Tisa. Nu există altă formulă. Dar trebuie să vină vremea. Orice vreme își are vremea”, s-a limitat să spună candidatul-surpriză din primul tur al alegerilor prezidențiale din România.
De asemenea, Georgescu este convins că peste 50 de ani România „va fi de departe un stat liber și lider mondial necontestat”.
De menționa că Georgescu a contestat anterior apartenența României la NATO, susținând că țara nu a văzut beneficii clare din partea alianței. El a criticat, de asemenea, amplasarea scutului antirachetă în România, în declarații care au fost un ecou al discursului președintelui rus Vladimir Putin, scrie cotidianul financiar.
În 2020, Georgescu l-a numit pe Putin unul dintre puținii „lideri adevărați” din lume și a afirmat că președintele rus „își iubește țara”.
În perioada în care a fost membru de onoare al AUR, Georgescu a atras condamnarea generală pentru că a susținut lideri români de extremă dreaptă din trecut. De asemenea, el s-a referit la dictatorul pronazist al României, Ion Antonescu, sub a cărui guvernare au fost uciși sute de mii de evrei, ca la un „martir.
R. Moldova, extrem de vulnerabilă în cazul unei crize petroliere regionale: Stocurile asigură, de obicei, consumul pentru maximum 20 de zile. Ce vor să facă autoritățile pentru a schimba situația
Curtea Constituțională apără limba română, atacată de postul „Cinema 1”, care parazitează în R. Moldova pe seama canalului „Rossia 1” de la Moscova: „Încalcă drepturile minorităților naționale”
LISTA fermierilor din R. Moldova, premiați de Ziua Agricultorului