Ce se întâmplă în ORGANISMUL tău dacă mănânci jumătate de CEAPĂ pe zi


Ceapa este una dintre cele mai vechi plante de cultură din lume. La început era cultivată ca plantă medicinală, condiment, apoi ca legumă.
În Egiptul Antic, potrivit kfetele.ro, ceapa era considerată un simbol al vieţii eterne, datorită formei sale rotunde şi a inelelor concentrice şi era oferită zeilor sau era folosită ca monedă de plată de a ajunge în Rai. Se spune că cei care au lucrat la construcţia Piramidelor au fost plătiţi în cepe.
Lăsând puţin istoria la o parte, trebuie să ştiţi că ceapa conţine elemente esenţiale pentru organismul nostru, precum uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenţi, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, carotin, fitoncide, minerale, calciu, natriu, caliu, fier, fosfor, iod, sulf, siliciu.
Potrivit unui studiu realizat în Franţa, consumul de ceapă (cel puţin jumătate de ceapă crudă pe zi) a fost asociat cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac, dar şi cu o reducere semnificativă a incidenței cancerului de sân.













































































