Ce se întâmplă în organismul tău dacă începi să mănânci GHIMBIR zilnic
Originar din India şi China, ghimbirul este unul din cele mai vechi şi populare condimente, dar este foarte apreciat şi datorită propietăţilor sale terapeutice. Ghimbirul este unul dintre cele mai versatile condimente, cu o aromă înţepătoare şi iute, cu note citrice. Poate fi folosit în ceaiuri, gemuri, prăjituri şi nenumărate feluri de mâncare. Pe lângă utilizările culinare, ghimbirul este recunoscut ca fiind un tratament minune pentru diverse afecţiuni.
1. Previne cancerul ovarian şi de colon
Potrivit studiilor realizate de doctorii de la Universitatea din Michigan, ghimbirul poate fi benefic în tratarea cancerului de colon şi al celui ovarian. Ghimbirul s-a dovedit mai eficient în distrugerea celulelor canceroase decât chimiotererapia în cazul pacienţilor care au fost diagnosticaţi cu această afecţiune. Mai mult, studiile arată că un consum regulat de ghimbir reduce riscul de apariţie a sindromului de colon iritabil. Se analizează eficienţa ghimbirului şi în tratarea cancerului de colon şi a celui de prostată.
2. Are propietăţi antiinflamatorii
Substanţa activă din componenţa ghimbirului – gingerol – are rol antiinflamator şi poate preveni afecţiuni cauzate de inflamaţiile din organism. Astfel, ghimbirul poate fi de ajutor persoanelor care suferă de artrită sau dureri muscalare, deoarece calmează reacţiile inflamatorii, reduce durerile musculare sau articulare şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Alte afecţiuni cauzate de inflamaţiile din organism asupra cărora ghimbirul are beneficii sunt: obezitatea, diabetul şi boala Alzheimer.
3. Previne hiperaciditatea gastrică
Ghimbirul calmează arsurile stomacului prin faptul că neutralizează excesul de acid gastric. Potrivit rezultatelor unui studiu publicat în revista „Molecular Research and Food Nutrition”, compuşii din ghimbir sunt de până la şase ori mai eficienţi decât medicamentaţia administrată pentru a corecta hiperaciditatea. Acest tip de medicamente poate avea efecte secundare destul de grave.
4. Calmează stările de greaţă
Ghimbirul acţionează împotriva stărilor de greaţă şi de vomă. Poate fi folosit cu încredere şi de femeile însărcinate care se confruntă cu aceste simptome. Totuşi, se recomandă un consult medical înainte de a folosi ghimbirul sau alte suplimente pe bază de ghimbir, mai ales în cazul femeilor însărcinate.
5. Tratează tusea şi durerile de gât
Răcelile şi durerile de gât pot fi tratate cu remedii pe bază de ghimbir, care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Un consum regulat de ghimbir curăţă sistemul limfatic şi previne apariţia diverselor infecţii, în special a celor care afectează sistemul respirator. Dacă sunteţi răcit sau aveţi probleme cu tusea, fierbeţi 100 de grame de ghimbir în 500 ml de apă, adăugaţi suc de lamâie şi o linguriţă de miere de albine pentru a calma inflamaţiile gâtului, răguşeala sau febra.
6. Stimulează digestia
Ghimbirul creşte absorbţia nutrienţilor la nivel digestiv şi favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie. Ghimbirul este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva indigestiei. Mai mult, poate reduce simptomele de balonare. Beţi o cană de ceai de ghimbir înainte de a merge la culcare, pentru a calma problemele digestive pe durata nopţii.
7. Poate calma durerile de cap
Puteţi calma cu uşurinţă durerile de cap sau migrenele dacă beţi un amestec de ghimbir, piper de cayenne şi mentă. Adăugaţi un praf de piper caynne şi o lingură de menta uscată în apa fierbinte, apoi adăugaţi felii de ghimbir şi lăsaţi amestecul să fiarbă 5 minute (pentru a obţine un ceai concentrat). Îndulciţi băutura cu miere de albine sau stevia. Ceaiul de ghimbir poate îmbunătăţi şi capacitatea de concentrare.
8. Medicament pentru durerile de dinţi
Ghimbirul, cunoscut pentru propietăţile sale antiinflamatorii, poate calma şi durerile de dinţi. Nevralgiile dentare pot fi ameliorate cu tinctură de ghimbir sau gargară cu ceai de ghimbir.
9. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui
Ghimbirul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi energizează organismul. Contribuie la o bună circulaţie a sângelui, datorită unui complex de minerale si aminoacizi, fiind eficient şi în prevenirea bolilor cardiovasculare.
10. Menţine sub control glicemia
Menţine sub control glicemia şi este extrem de util în curele de slăbit. Ghimbirul încurajează şi accelerează arderea grăsimilor şi induce senzaţia de saţietate. Un pahar de apă cu ghimbir dimineaţa, pe stomacul gol, are efect benefic în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet, deoarece controlează nivelul glicemiei.
Sursa: csid.ro
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”