Ce se întâmplă dacă mănânci pepene galben în fiecare zi
Odată cu sosirea căldurii, ne dorim preparate mai răcoritoare, iar pepenele galben poate deveni cea mai bună soluție pentru a combate temperaturile ridicate, oferindu-ne în același timp hidratare și un desert dulce. În plus, pepenele aduce multe beneficii pentru corp și sănătate.
Pepenele galben este fructul de bază al verii, alături de pepenele roșu, un desert dulce și delicios care, în general, este pe placul tuturor. Este o alegere care pare la fel de atrăgătoare fie că mâncăm acasă, fie că mâncăm în altă parte. Acest desert este de fiecare dată răcoritor și hidratant.
Pepenele galben este bogat în vitamine și minerale, în diferitele sale varietăți, astfel încât toată lumea poate găsi unul favorit pe piață. De obicei, este consumat ca desert, dar este, de asemenea, ideal la micul dejun sau ca gustare, fie dimineața, fie după-amiaza, pentru că o salată de pepene pare întotdeauna o opțiune apetisantă pentru a face față căldurii.
Pepenele conține colagen, care ajută la regenerarea pielii și a țesuturilor, fiind de asemenea benefic pentru cicatrizarea rănilor. Carotenoidele sale susțin o bună funcționare a vederii.
Ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor și a dinților datorită conținutului de calciu și fosfor, iar antioxidanții săi întăresc sistemul imunitar și ajută la combaterea radicalilor liberi.
O porție de 100 de grame de pepene conține mai mult decât cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, ceea ce contribuie la reducerea riscului de a dezvolta anumite boli.
Conținutul său ridicat de acid folic îl face deosebit de recomandabil pentru persoanele însărcinate, deoarece favorizează creșterea și dezvoltarea sănătoasă a fătului.
Deși pepenele galben are numeroase beneficii, nu toată lumea poate să-l consume fără grijă. Există anumite cazuri în care consumul său nu este recomandat. Acest lucru este evident în cazul persoanelor care au alergie sau intoleranță la pepene. De asemenea, este bine să se limiteze consumul pentru persoanele diabetice, deoarece conține o cantitate mare de fructoză. Nu este recomandat nici persoanelor cu colon iritabil sau un sistem digestiv sensibil, deoarece cantitatea mare de apă și fibră poate favoriza apariția gazelor și disconfortului.
Pepenele galben este un fruct care aduce mari beneficii, dar există situații în care este mai bine să nu îl consumăm, mai ales dacă observăm că nu ne face bine. În orice caz, cel mai bine este să consultăm un profesionist calificat pentru a primi sfaturi despre ce alimente să includem în dietă, pentru a evita alimentele care ne pot dăuna, potrivit 20minutos.es.
Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, după publicarea Pachetului de extindere a UE: „R. Moldova a avansat la toate capitolele și este pe calea cea bună în drumul său spre aderarea la UE”
VIDEO // Mai mulți lideri ai „organizației criminale Șor” au fost reținuți în dosarul privind coruperea electorală: Oamenii legii au inițiat procedurile de confiscare a mijloacelor de transport și altor bunuri de lux care aparțin suspecților
DOC // Raportul de extindere a UE: Comisia Europeană „așteaptă cu interes” deschiderea negocierilor cu R. Moldova pe capitole, „cât mai curând posibil în 2025”. „Extinderea UE va rămâne o prioritate absolută a noii Comisii”