10:06:00 09.09.2024
Stiri

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă iei prea mult magneziu?

Actualitate 02.08.2024 08:59 Vizualizări1093 Autor: ZiarulNational
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă iei prea mult magneziu?


Magneziul este un mineral vital de care organismul nostru are nevoie. Facilitează multe funcții biochimice din organism, inclusiv sinteza proteinelor, controlul zahărului din sânge și reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, este necesar pentru producerea de energie și sinteza ADN și ARN. Este important și pentru dezvoltarea structurală a oaselor. Joacă un rol esențial în transportul calciului și potasiului pentru funcționarea mușchilor, inimii și a sistemului nervos. Este posibil ca unii oameni să nu primească suficient magneziu din dieta lor, motiv pentru care medicii pot recomanda un supliment. În special pentru a rezolva probleme precum constipația, insomnii și crampele musculare, spune Laura Purdy, MD, medic de familie și director medical al Swell Medical. Dar, oricât de util ar fi un supliment, ce se poate întâmpla dacă luați prea mult magneziu? Am consultat cele mai recente cercetări și am discutat cu experți medicali despre acest lucru. Aflăm în continuarea articolului la ce trebuie să fiți atenți.

Cât de mult magneziu este sigur? Doza alimentară recomandată de magneziu (DZR), mai exact, aportul zilnic mediu suficient pentru a satisface cerințele nutritive ale aproape tuturor persoanelor sănătoase, este:

  • Vârste între 19 și 30 de ani: 400 miligrame (bărbați) și 310 mg (femei)
  • 31 de ani și peste: 420 mg (bărbați) și 320 miligrame (femei)

Magneziul este prezent în mod natural în multe alimente, cum ar fi migdalele, spanacul, fasolea și tofu. Dacă nu asimilați suficient, unii medici ar putea recomanda să luați un supliment. „Doza recomandată va varia în funcție de supliment și de marcă. Este important să urmați instrucțiunile de pe etichetă și să vă consultați cu medicul dumneavoastră de familie, luând în considerare dieta și nevoile dvs. actuale. De asemenea, este recomandat să luați suplimentul cu alimente atunci când este posibil”, explică medicul, conform eatingwell.com.

Ce este supradoza de magneziu? Supradozajul cu magneziu este cunoscut și sub denumirea de hipermagneziemie. Nivelul de aport superior tolerabil, stabilit de Consiliul pentru alimentație și nutriție de la Institutul de Medicină al Academiilor Naționale, pentru magneziu suplimentar este de 350 mg. Acesta este aportul zilnic maxim care este puțin probabil să provoace efecte adverse asupra sănătății. Consumul de prea mult magneziu din alimente nu este dăunător. Cu toate acestea, dozele mari de magneziu prin suplimente alimentare, cum ar fi oxidul de magneziu, citratul sau clorura, pot cauza probleme .„Acest lucru este, în general, destul de rar, dar dacă luați prea mult magneziu, este posibil să aveți diaree, greață și unele crampe”, spune Purdy.

Efectele secundare frecvente ale aportului excesiv de magneziu

  • Diaree
  • Greaţă
  • Crampe stomacale
  • Tensiune arterială scăzută
  • Slăbiciune musculară
  • Bătăi neregulate ale inimii
  • Vărsături
  • Înroșirea feței
  • Retenția de urină (incapacitatea de a goli toată urina din vezică urinară)
  • Depresie
  • Letargie și slăbiciune musculară
  • Stop cardiac.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.09.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Ouăle” serviciilor ...

02.09.2024 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // O nouă șansă istoric...

30.08.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mândria de cobai

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md