Ce se întâmplă cu cetățenii R. Moldova aflați în Israel, stat BOMBARDAT cu rachete: Recomandările MAEIE
Autoritățile de la Chișinău nu au informații despre cetățeni ai R. Moldova răniți sau omorâți în ultimele zile în Israel, stat aflat sub bombadramente deja de o săptămână.
„La momentul de față, în comunicarea cu autoritățile israeliene nu există informații despre cetățeni ai Republicii Moldova răniți în urma bombardamentelor. Ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv activează în regim normal. Este menținut programul obișnuit de acordare a serviciilor consulare cetățenilor moldoveni stabiliți în această țară”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).
Aceeași sursă a precizat că linia telefonică pentru situații excepționale, +97237770544, este activă și echipa Ambasadei R. Moldova în Israel oferă consultații conaționalilor.
„Reiterăm recomandarea către cetățenii moldoveni stabiliți în statul Israel să urmărească și să urmeze cu strictețe instrucțiunile de securitate anunțate de către autoritățile din acest stat”, a încheiat Daniel Vodă.
Menționăm că, potrivit datelor MAEIE, în Israel se află circa 16 000 de cetățeni ai R. Moldova. O parte dintre aceștia a reușit să revină pe cale aeriană în R. Moldova în ultimele zile. Cei rămași în Israel sunt nevoiți să se ascundă în buncăre în timpul bombardamentelor.
Ostilitățile dintre Israel și Fâșia Gaza au început pe 10 mai curent. Noaptea trecută, armata israeliană a lansat zeci de rachete asupra Fâșiei Gaza cu scopul de a lovi au lovit țințe teroriste, după ce două localități israeliene au fost lovite de rachete venite dinspre Gaza.
Timp de o săptămână au fost uciși 197 de palestinieni, dintre care cel puţin 58 erau copii. Peste 1 200 au fost răniți. De cealaltă parte, Israelul a înregistrat 10 morți, inclusiv un copil, și aproape 300 de răniți.
Criză în Transnistria: Primele declarații la Tiraspol, după vizita liderului separatist, Vadim Krasnoselski, la Moscova
Ucraina anunţă întreruperi de urgenţă ale alimentării cu energie electrică pe fondul unui atac aerian „masiv” al Rusiei
Cine a provocat criza din Transnistria? Răspunsuri la șapte întrebări-cheie