Ce să pui în apă când fierbi ouă ca să se curețe repede și frumos
Pe lângă faptul că ajută la detoxifierea organismului şi la menţinerea greutăţii corporale, lămâile au o serie de proprietăţi mai puţin cunoscute la gătit.
Una dintre acestea este fierberea corectă a ouălor.
Sucul de lămâie este secretul din spatele unor ouă fierte foarte bine, dar care rămân cu coaja intactă, chiar dacă au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate.
Tot ce trebuie să faci este să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie, înainte să le pui la fiert.
Vei observa cum coaja acestora nu se va mai crăpa în timpul fierberii.
De asemenea, zeama de lămâie se foloseşte şi pentru a decoji mai uşor ouăle fierte.
În acest caz, trebuie să torni o linguriţă de suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle.
Sursa: unica.ro
Aproape 300 de cetățeni ai R. Moldova, repatriați din SUA
ORAR // MAEIE: Săptămâna viitoare vor fi repatriați încă 1 440 de cetățeni cu opt curse charter din Franța, Turcia, Cipru, Rusia, Norvegia, Marea Britanie și Italia
Flux de peste jumătate de MILION de persoane la frontieră, de la instituirea Codului galben de COVID-19 în R. Moldova: „Nu s-a reușit a stopa virusul”