Ce s-ar întâmpla cu Europa în cazul unui colaps al acestui membru UE
Ministrul de stat grec Alekos Flabouraris a declarat că Banca Centrală Europeană (BCE) nu va permite un colaps grecesc, pentru că o astfel de acţiune ar avea un efect de domino pentru întreaga Europă, informează BBC citat de antena3.ro.
BCE a majorat vineri finanţarea băncilor elene, pentru ca acestea să-şi poată continua activitatea.
Banca Centrală a Greciei a avertizat că, în cazul în care Atena nu va reuşi să obţină din partea creditorilor săi internaţionali o asistenţă financiară suplimentară, ţara ar putea intra în incapacitate de plată şi ar putea părăsi zona euro.
Şefii de stat şi de guvern din ţările zonei euro se vor reuni luni ,22 iunie, la Bruxelles, pentru un summit pe tema crizei din Grecia.
Grecia nu va beneficia de o perioadă de graţie dacă nu va plăti datoria de aproape 1,6 miliarde de euro către FMI, scadentă pe 30 iunie, a avertizat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, presând astfel statul elen să ajungă la un acord cu creditorii. Programul de asistenţă financiară în valoare de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro, se încheie pe 30 iunie, în aceeaşi zi în care statul elen trebuie să facă plata către FMI.
Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană