Ce faci dacă ţi-ai pierdut locul de muncă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi conform specialiștilor
Două frici ne urmăresc în această perioadă: infectarea cu coronavirus și pierderea locului de muncă. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi declară că tot mai mulţi oameni au un nivel ridicat de stres din cauza temerii că vor rămâne șomeri.
Cerasela Rogen, coach transformational a explicat la „Numai de bine” cum este mai bine să ne raportăm la situația actuală.
Foarte mulți oameni au riscul, nu doar frica, pentru că multe locuri de muncă nu mai există, s-a redus personalul. Frica pierderii locului de muncă este foarte mare în această perioadă. Când ne este frică de ceva avem un gând repetitiv, e foarte bine de știut cum funcționăm. Noi românii avem și un proverb: „de ce ți-e frică nu scapi”.
Atunci când ai un gând repetitiv, el acumulează energie și se manifestă
Ca să nu uităm acest lucru putem face un execercițiu: când ne uităm în jur la tricouri, mașini, ceasuri etc. să ne gândim că la început au fost doar un gând al cuiva. Deci acel proverb are și o parte pozitivă: voi găsi un job mai bun, mai bine plătit, unde muncesc cu mai multă pasiune.
Toți avem o menire dar din frică nu mergem spre lucrurile care ne plac cu adevărat. Deocamdată pe pământ doar 21% dintre oameni fac ceva ce chiar le place. Niciodată nu plângem la ușa închise. Dacă gândim diferit, că orice moment dificil aduce și o parte bună, trecem mai ușor peste, gândim către oprtunități, nu frici.
OFICIAL // Peste 362 de mii din cei 371,5 mii de locuitori din regiunea transnistreană dețin cetățenia R. Moldova: Câte persoane au beneficiat în 2024 de procesul simplificat de obținere a cetățeniei RM
Ce salariu primește Trump ca președinte al SUA. Beneficiile de care se va bucura noul lider american
O mamă din nordul R. Moldova a făcut focul în sobă, iar peste puțin timp a chemat de urgență ambulanța: În ce stare au găsit medicii cei trei copii ai ei