Ce boli tratează BORȘUL acru


Borşul acru este un produs obţinut prin fermentarea naturală a tărâţelor de grâu. Este bogat în enzime active şi vitamine, în special B-uri, dar şi minerale, cum sunt seleniu, crom şi aminoacizi esenţiali.
Borșul acru este folosit nu numai pentru a da gust bun ciorbelor, dar și ca aliment în dietele de slăbire sau ca adjuvant util pentru menţinerea sănătăţii.
Consumul zilnic de borș ajută la tratarea bronșitei, a astmului și a sinuzitei. În plus, acest remediu previne apariția complicațiilor. Cura cu borș se ține trei săptămâni, în care se beau două căni de borș, cu 15 minute înainte de masă, scrie doctorulzilei.ro.
Borşul are capacitatea de a regla nivelul glicemiei, fiind astfel util persoanelor cu diabet zaharat de tip 2. Se recomandă şi celor aflaţi în perioada de convalescenţă după o afecţiune acută. Borşul are şi contraindicaţii pentru persoanele cu probleme gastrice, care ar putea să nu îl tolereze.
Dacă migrenele nu-ți dau pace și te simți amețit, bea un litru de borș în decursul unei zile. Este bine ca acest remediu să fie însoțit de masarea tâmplelor cu oțet de mere.
Dacă ai dureri abdominale, ți-e greață, te simți balonat și ai senzația de „gură amară“ este posibil să suferi de o criză de fiere. Poți să scapi de aceste simptome dacă bei pe stomacul gol o cană cu borș de putină, cu 15 minute înainte de masă.
Dacă vrei să slăbești, bea șapte zile la rând, un tonic pe care îl poți prepara chiar la tine acasă. Pune într-un vas încăpător 500 ml borș proaspăt, doi litri de apă plată, zeama de la o lămâie și trei linguri de miere. Amestecă bine ingredientele și apoi toarnă amestecul în sticle, pe care le ții la temperatura camerei. Bea 500 de ml în fiecare zi. Vei vedea primele rezultate după 3-4 zile.











































































