Ce BENEFICII aduci corpului dacă mănânci alimente picante
Mâncărurile picante ne fac temperatura corpului să crească și, de asemenea, ne fac să transpirăm cu fiecare înghițitură din acestea. Unii oameni spun că aceste alimente picante pot provoca probleme digestive, însă acest lucru se întâmplă mai ales în cazul oamenilor cu stomacul sensibil.
Dar există numeroase beneficii uimitoare de care poți avea parte dacă mănânci alimente picante. De fapt, mai multe cercetări au demonstrat că ardeii iuți protejează stomacul de leziunile gastrice, care sunt provocate de analgezicele antiinflamatorii.
De ce ar trebui să mănânci alimente picante?
Știai că poți aduce un aport de vitamina A, vitamina C și calciu din alimentele picante? Mâncărurile picante conțin capsaicină, care este esențială pentru reducerea tensiunii arteriale și îmbunătățirea funcțiilor cardiace. Acest compus blochează și gena care îngustează vasele de sânge, ducând astfel la un flux sanguin mai bun în organism.
Curcumina are proprietăți antiinflamatorii care pot proteja inima. Rata de descompunere a colesterolului este, de asemenea, crescută, fiind redusă astfel acumularea de colesterol rău. Se pare că transpirația pe care o produce corpul în timp ce consumă alimente picante este pozitivă, deoarece ajută la arderea caloriilor. Atunci când mănânci alimente picante, temperatura corpului crește, iar cantitatea de calorii arse este din start mai ridicată. Există și studii care au demonstrat că persoanele care consumă un aperitiv picant ajung să mănânce mai puțin la felul principal.
Unul dintre motivele pentru care ar trebui să incluzi ardeii iuți sau alte alimente picante în dieta ta este că sunt eficiente pentru cei care doresc să piardă în greutate. Consumul de ardei sau adăugarea de chili la anumite preparate poate stimula, de fapt, căldura din corpul tău, ducând la accelerarea metabolismului. Un alt avantaj este că vei avea o poftă de mâncare scăzută.
Prin urmare, dacă vrei să slăbești, atunci ar trebui să te gândești să incluzi cel puțin de două ori pe săptămâni preparate picante în alimentația ta. Alimentele picante ajută, de asemenea, în prevenirea cancerului, oamenii de știință au descoperit că curcumina poate avea un efect vital asupra celulelor canceroase.
Studiile efectuate pe curcumină au arătat că acest compus poate diminua riscul cancerului de sân, cancerului de stomac și cancerului de col uterin.
Capsaicina se presupune că scade numărul celulelor canceroase de prostată la șoarecii de laborator, fără a afecta celulele sănătoase.
Un alt beneficiu uimitor corelat cu alimentele picante este faptul că acestea îți pot îmbunătăți starea de spirit. Capsaicina și curcumina care se regăsesc în ardeii iuți și chili fac creierul să producă hormonul fericirii, serotonina.
Alimentele picante măresc și nivelul endorfinei, care ameliorează durerea împreună cu serotonina. Poate apărea un sentiment bun, sănătatea psihologică rămâne intactă, iar corpul luptă împotriva stresului și a depresiei. Când mănânci alimente picante, există o creștere a secreției de acid clorhidric din stomac, ducând la un flux digestiv sănătos.
Datorită acestui proces, fluxul sanguin din stomac și nivelul mucoasei vor crește. Durerile de stomac și ulcerele gastrice ar putea fi, de asemenea, prevenite prin alimentele picante, care ucid și bacteriile.
Pe de altă parte, alimentele picante pot duce la arsuri, în special în cazul persoanelor care nu sunt obișnuite cu acestea.
Cercetătorii au dezvăluit, de asemenea, că somnul poate fi îmbunătățit prin consumul de ardei iute sau alte alimente condimentate. Cercetătorii australieni au ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă alimente picante tind să adoarmă mai ușor. De asemenea, nu au probleme cu trezirea și, prin urmare, au mai multă energie pe parcursul întregii zile. În cele din urmă, alimentele picante ajută la îmbunătățirea respirației. Acestea deschid pasajele nazale înfundate și îți permit să respiri mai bine, cel puțin în momentul consumului.
Sursa: eva.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md