FOTO // Ce au putut scrie norvegienii despre cei 27.000 de copii de pe Național Arena: „Sunete asurzitoare,TRIBALE la București. Atmosferă haotică”
Aproximativ 27.000 de copii au creat o atmosferă de-a dreptul senzațională pe Arena Națională la meciul dintre România – Norvegia (1-1). Presa norvegiană nu a întârziat să apară cu reacții.
Cei de la Dagsavisen au scos în evidență zgomotul asurzitor creat de elevii care au susținut tricolorii cu aceeași intensitate, încă din primul minut al jocului. „Sunete asurzitoare, tribale, din partea copiilor la București”, au titrat aceștia în articol, în care au scris următoarele:
„Ar trebui să fie tribune goale și liniște completă. În schimb, Norvegia a fost surprinsă de o atmosferă haotică deja din timpul încălzirii. Copii care au umplut stadionul au acaparat tot sunetul din scaunele lor. Chiar înainte ca echipele să se încălzească și ca iarba să fie udată, nivelul de zgomot era la fel de mare ca în timpul unei faze dramatice dintr-un meci captivant.
Lars Lagerback poate să uite de ideea unei comunicări ușoare cu jucătorii săi în meciul din calificări împotriva României. A spus și el că este un avantaj pentru ei (România), decât să joace cu tribunele goale”, au scris cei de la Dagsavisen, transmite digisport.ro.
Tricolorii au fost susținuți la cel mai important meci al acestei campanii de calificare de 27.000 de copii, alături de care au fost şi aproape 3.000 de însoţitori. Puștii veniți din toată țara au ajuns la Arena Națională, cu autocarele, și au început să cânte imnul național ”Deșteaptă-te, române”, moment care i-a impresionat vizibil pe tricolori.
Copiii au fost echipați cu steaguri și fulare cu România și pregătiți să-i susțină pe tricolori.
La intrarea pe stadion, copiii au fost percheziționați de către stewarzi mai ceva ca adulții. Oamenii care asigură ordinea pe Arena Națională le-au confiscat acestora, printre altele, vuvuzele, mere și chiar o caserolă cu „Spiderman”.
Sistem de schimb rapid de informații privind produsele periculoase, similar celui existent în UE, instituit în R. Moldova: Orice produs periculos va fi semnalat rapid, iar cetățenii vor fi informați imediat
Șoferii din Transnistria, obligați să susțină examene teoretice și practice la ASP pentru obținerea permiselor de conducere: Chișinăul îi ajută pe transnistreni să evite examenele în statele care s-au angajat să recunoască actele emise în R. Moldova
Podul de la Buțeni a intrat în reparații: Lungime de 26,5 metri, lățime de 12 metri și investiții de peste 12,3 milioane de lei