Cazul avionului „Air Algérie”: anchetă pentru „omor involuntar”
Mali a început o anchetă judiciară în cazul prăbuşirii pe teritoriul său a unui avion „Air Algérie”, plecat de la Ouagadougou către Alger, a anunţat ministrul malian al Solidarităţii şi Acţiunii umanitare, Hamadou Konate, scrie Mediafax.
„Mali a deschis o anchetă judiciară imediat după descoperirea avionului. (...) Ancheta judiciară a fost deschisă pentru omor involuntar", a declarat Konate.
Totodată, preşedintele Burkina Faso, Blaise Compaore, a anunţat sâmbătă că ţara sa, de asemenea, a iniţiat o anchetă judiciară cu privire la prăbuşirea avionului „Air Algerie” în Mali. „Procurorul (...) din Ouagadougou a deschis o anchetă judiciară pe 24 iulie, pentru a investiga cauzele catastrofei aviatice, care s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în Mali”, a afirmat Compaore.
Acest procuror „va colabora cu omologii săi din Mali şi Franţa, ţări cu care Burkina Faso a încheiat acorduri de cooperare judiciară”, a afirmat preşedintele Compaore. Potrivit ministrului malian al Comunicaţiilor, cutiile negre ale avionului prăbuşit au fost transferate duminică din Gao (nordul Mali) către Bamako, de unde vor fi expediate în Franţa.
Prima cutie neagră a fost recuperată vineri, iar a doua a fost găsită sâmbătă de către experţi ONU, la locul catastrofei.
Prăbuşirea avionului s-a soldat cu 118 victime, dintre care 54 sunt francezi. Avionul, care a fost închiriat de către Air Algérie” de la compania spaniolă „SwiftAir”, a plecat de la Ouagadougou către Alger în noaptea de miercuri spre joi, dar, la aproximativ 50 de minute de la decolare, s-a prăbuşit pe teritoriul Mali.
Importante companii din domeniile energiei regenerabile, IT, agrobusiness sau infrastructură logistică, invitate să investească în R. Moldova
„Trenul Unirii”, cu vagoanele „Mihail Kogălniceanu”, „Vasile Alecsandri”, „Moş Ion Roată” și „Alexandru Ioan Cuza”, a pornit din București și va ajunge după-amiază la Iași
Criza umanitară din Transnistria, provocată de „Gazprom”, abordată la Davos: „Pe fundalul amenințărilor hibride și al interferențelor străine, R. Moldova își urmează ferm obiectivul de modernizare după modelul european”