Câteva TRUCURI care te ajută să nu te ÎNGRAŞI de Paşte
Bea ceai verde neîndulcit după fiecare masă copioasă, deoarece acesta favorizează digestia şi arderea grăsimilor. De asemenea, nu uita să faci mişcare!
Mişcarea, consumul alimentelor grele în prima parte a zilei şi ceaiul verde sunt, potrivit eva.ro, câteva dintre cele mai bune soluţii care te ajută să rămâi la aceeaşi greutate după perioada sărbătorilor pascale.
Chiar dacă vei consuma alimentele tradiţionale de Paşte, trebuie să fii atentă să nu faci excese şi să îți găseşti motive pentru a ieşi zilnic la plimbări sau orice alte activităţi fizice.
Iată care sunt cele mai bune trucuri ca să nu te îngraşi când tentaţiile culinare sunt atât de numeroase:
1. Mişcare zilnic
Fie că alegi plimbările în pas mai alert, fie orice altă activitate care îţi face plăcere este important să te mişti, nicidecum să petreci toate aceste zile de sărbătoare doar mâncând, consumând alcool şi stând în faţa televizorului. Este important ca după o masă copioasă de prânz sau de seară să nu omiţi din schemă o plimbare pe jos sau cu bicicleta.
2. Mănâncă alimentele grele în prima parte a zilei
Micul dejun şi masa de prânz este de preferat să fie mai consistente decât cina, pentru că astfel corpul va avea timpul necesar pentru a digera alimentele, împiedicându-se astfel depunerea grăsimilor. Prin urmare, este mai bine să-ţi satisfaci poftele culinare în prima parte a zilei şi să renunţi la alimente grase şi prăjituri în timpul serii. Astfel, vei putea să mănânci ceea ce doreşti, însă fără a te îngrijora de kilogramele în plus.
3. Bea ceai verde după o masă copioasă
Acesta are rolul de a arde grăsimile mai uşor şi de a stimula digestia. Ceaiul verde neîndulcit se consumă imediat după o masă la care ai mâncat mai mult decât de obicei, deoarece te ajută să ai o digestie mai bună. De asemenea, ceaiul de mentă sau cel de muşeţel pot să te ajute să scapi de senzaţia de balonare care apare după ce ai mâncat mai mult, fiind indicate şi acestea după o masă îmbelşugată.
4. Mănâncă ananas şi kiwi după masă
Singurele fructe recomandate imediat după ce ai mâncat sunt ananasul şi kiwi. Acestea conţin enzime care favorizează digestia alimentelor ingerate şi arderea grăsimilor, de aceea poţi să consumi 1-2 felii de ananas sau un kiwi imediat după o masă îmbelşugată.
5. Nu mânca şi dulciuri şi fructe!
Dacă nu te poţi abţine de la dulciuri este recomandat să nu exagerezi cu ele şi, mult mai important, să nu consumi pe lângă ele şi fructe proaspete sau uscate. Acestea mai aduc un aport de calorii care se adaugă celor din dulciuri. Consumă o felie mică de pască sau una de cozonac (de preferat de casă) pentru a-ţi satisface pofta!
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani
Dieta lui Cristiano Ronaldo ca să fie în forma vieții lui, la 35 de ani. De câte ori pe zi mănâncă și alimentele „secrete”