00:32:51 23.11.2024
Stiri

Câteva surse de PROTEINE de care uităm tot timpul

Reportaj 26.03.2015 11:05 Vizualizări2617 Autor: Ziarul National
Câteva surse de PROTEINE de care uităm tot timpul sursa: sfatulparintilor.ro


Ştii că poţi lua necesarul de proteine dintr-o friptură, însă, potrivit sfatulparintilor.ro, poţi obţine acest nutrient esenţial şi din alte alimente pe care nu le-ai fi luat în calcul.

Cele mai bune pentru diete: Nuci, alune, fistic, migdale şi seminţe Migdalele şi fisticul au aproximativ 5-7 g de proteină la 28,4 g produs; nucile şi alunele au 2-3 g proteină la 28,4 g produs.
Având în compoziţia lor proteine, dar şi grăsimi sănătoase mononesaturate şi fibre, nucile, alunele, fisticul şi migdalele sunt surprinzător de săţioase. Poate tocmai de aceea, studiile au găsit o legătură între consumul acestor produse şi scăderea în greutate. Într-o cercetare, persoanele care au consumat 70 migdale pe zi (coroborat cu reducerea caloriilor) au pierdut 18% din greutatea corpului.
O femeie cu o greutate medie de 68 de kg are nevoie de 60-100 g de proteine pe zi, susţine Lauren Schmitt, fondatoarea Healthy Eating & Training. În loc să încerci să mănânci tot necesarul de proteină la o singură masă, mai bine consumi cantităţi mici pe toată durata unei zile. În acest fel, starea ta emoţională va fi echilibrată, la fel şi foamea, şi nivelul zahărului din sânge. Împrăştie nuci, alune, migdale pe alimente precum cerealele, terci de ovăz, salate şi fructe.

Cea mai bună alternativă la carnea de pui: soia O ceaşcă de soia gătită conţine aproximativ 17 g de proteină. Sub formă de tofu, o jumătate de ceaşcă de soia conţine circa 10 grame.
Soia este singura plantă considerată a fi o „proteină completă”, ceea ce înseamnă că furnizează toţi aminoacizii esenţiali de care organismul are nevoie pentru a fi sănătos. Este un motiv pentru care vegetarienii iubesc soia: tofu poate rivaliza cu puiul fript. Încearcă soia friptă cu seminţe de dovleac pentru o gustare sănătoasă, bogată în proteine.
Ar trebui să ştii că din alimentele procesate de soia lipsesc alţi nutrienţi şi fibre solubile (şi din cauza modului în care proteina este izolată ai putea furniza corpului anumite substanţe chimice nenaturale).

Cea mai bună trataţie: lactatele
O ceaşcă de lapte are în jur de 8 grame de proteină, 28,4 g de caşcaval are 6-7 g de proteină, iar iaurtul furnizează 4-6 g proteină la 170 g produs, în vreme ce iaurtul grecesc şi kefirul conţin 15-20 g de proteină.
Lactatele sunt furnizoare de proteină de calitate şi satisfac nevoile organismului de aminoacizi şi proteină. Iaurtul grecesc şi kefirul sunt proteine veritabile şi oferă la fel de multă proteină precum o porţie de carne slabă.
Oamenii care se gândesc să înlocuiască laptele cu laptele de migdale sunt şocaţi să afle că acest produs este atât de diluat încât are foarte puţină proteină în compoziţia să.

Cei mai buni antioxidanţi: fasolea O ceaşcă de fasole gătită are 12-16 grame de proteină. În plus, fasolea este săracă în grăsimi şi bogată în fibre solubile şi insolubile care menţin sănătos tractul digestiv, scade tensiunea arterială şi poate reduce riscul de a dezvolta unele forme de cancer. Tot mai mulţi cercetători sugerează că un consum de fasole, pește, carne de pui şi alune, migdale ori nuci în locul cărnii roşii poate scădea riscul de a te confrunta cu o mulţime de boli sau cu moartea prematură. Consumă un mix de culori pentru a furniza organismului diferiţi antioxidanţi.
Fasolea este considerată incompletă întrucât nu are aminoacizi esenţiali, explică Schmitt. Combină fasolea cu cereale integrale care completează aceşti aminoacizi. Combinaţii reuşite: linte şi quinoa, fasole neagră şi orez brun, hummus şi pâine integrală.

Cea mai bună alegere pentru cei care fac sport mult: oul Un ou mare conţine 6 g de proteină (aproximativ 12% din valoarea zilnică recomandată). Oul este o altă proteină completă cu toţi aminoacizii de care organismul are nevoie. În plus, ouăle conţin vitamina B12, care este implicată în procesarea grăsimii, contracţiei musculare şi, în plus, ajută şi metabolismul. Cele mai multe dintre proteinele oului se găsesc în albuş, însă nu arunca gălbenuşul, te sfătuieşte Schmitt. În el se găsesc vitaminele A, B12 şi D ca şi calciu, acid folic şi omega 3. În plus, ar trebui să ştii că, dacă mănânci un ou pe zi, nivelul colesterolului nu va fi afectat în niciun fel.


Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.11.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Război și Pace, Stra...

18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md