Câteva GREŞELI de evitat la culcare ca să nu te îngraşi
Somnul are o influenţă foarte mare asupra greutăţii corporale. Iată ce greşeli ar trebui să eviţi la culcare, astfel încât să nu te îngraşi.
Mănânci târziu
Masa târzie în noapte creşte nivelul de insulină şi obligă organismul să producă mai puţină melatonină. Puţină melatonină în organism înseamnă un somn greu şi agitat. Este recomandat să mănânci cu cel puţin trei ore înainte să te culci.
Lumina de veghe
Expunerea la lumină, fie că este vorba de lumina de la telefon, televizor etc., lumina de veghe sau iluminatul stradal, îţi afectează somnul şi creşte nivelul de cortizol care a fost asociat cu acumularea kilogramelor. Pentru a preîntâmpina această problemă, ai grijă ca în cameră să fie întuneric şi să elimini toate dispozitivele cu beculeţe.
Bei mult
Hidratarea pe timpul nopţii este importantă, însă dacă bei prea multe lichide înainte de culcare rişti să faci mai multe drumuri la WC. Un somn fragmentat înseamnă un risc crescut de a dezvolta obezitate.
Exerciţii fizice
Stilul sedentar contribuie la acumularea kilogramelor în plus, însă să faci exerciţii fizice înainte de culcare este la fel de rău. Mişcarea ridică temperatura corpului şi astfel scade producţia de melatonină. Iar tulburările de somn creşte producţia de cortizol.
Căldură în dormitor
Dacă în dormitor este prea cald, somnul nu va fi de calitate. Astfel, în timpul somnului nu vor fi arse corespunzător caloriile, iar riscul să te îngraşi creşte considerabil. În dormitor nu ar trebui să fie mai mult de 21 de grade Celsius.
Haine strâmte
Pijamalele ar trebui să fie comode şi lejere. Dacă sunt prea strânse pe corp, cresc temperatura şi se întrerupe circuitul hormonal.
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md