Câteva DESTINAŢII turistice fabuloase pentru Crăciun
Atmosfera sărbătorilor de iarnă este una încărcată de poveste, magie, entuziasm şi căldură. De Crăciun ne dorim să îi avem pe cei dragi alături, să ne bucurăm de locuri deosebite, să trăim momente unice. De aceea, în această perioadă, ne îndreptăm atenţia spre destinaţii turistice speciale.
Ţara lui Moş Crăciun
Există bucurie mai mare pentru un copil decât să meargă în Laponia, Ţara lui Moş Crăciun? În această perioadă a anului, atmosfera de poveste şi frumuseţea ireală a peisajelor îi vor copleşi nu doar pe cei mici, ci şi pe adulţi. Aici turiştii se vor plimba cu sania trasă de reni sau de câini husky si vor găsi o căsuţă a lui Moş Crăciun. Acasă la Moş Crăciun se află mereu spiriduşii care pregătesc cadouri pentru toţi micuţii din lume. De la Moş şi elfi, copiii vor afla povestea sărbătorii magice de Crăciun şi cum să decoreze bradul.
În satul lui Moş Crăciun, turiştii vor vizita Fabrica de Jucării, unde elfii lucrează zi şi noapte pentru ca toţi copiii să primească cadourile visate. Pentru a amplifica magia, la Fabrică se poate ajunge cu un trenuleţ. Cea mai noua atracţie din Santa Park este Galeria de Gheaţă, unde pot fi admirate sculpturi magnifice reprezentând tradiţiile oamenilor şi ale animalelor din Laponia.
Natura sălbatică şi „vecinatatea” Polului Nord conferă Laponiei o putere de seducţie excepţională. Explorarea „desertului alb”, descoperirea secretelor acestuia şi mersul la vânătoare de „vulpi de foc” sunt experienţe unice.
Tradiţiile şi mănăstirile din Bucovina
În Bucovina, tradiţiile româneşti legate de sărbătoarea Crăciunului se păstrează mai mult decât în alte părţi. În preajma Crăciunului, localnicii se primenesc cum ştiu ei mai bine şi merg să se colinde potrivit datinilor.
Femeile pregătesc tot felul de bunătăţi specifice zonei, iar în ajunul Crăciunului obişnuiesc, potrivit one.ro, să iasă în livadă cu mâinile pline de aluat. Aici vor atinge fiecare pom şi vor spune: „Aşa cum sunt mâinile mele pline de aluat, aşa să fie pomii încărcaţi de rod anul care vine”.
Tot în această perioadă a anului, gospodinele pun sub streşini plante aromate din grădină: mentă, busuioc, măghiran.
Bucovina nu este doar o regiune istorică a României încărcată de tradiţii, ci şi una care se bucură de peisaje naturale uimitoare.
Mai mult, aici găsim unele dintre cele mai frumoase mănăstiri din Ţară, care impresionează prin vechimea şi arhitectura lor.
Aceste mănăstiri sunt: Putna, Slatina, Dragomirna, Robota, Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ, Humor. Mănăstirile descriu cel mai bine tradiţia şi cultura poporului român, iar un circuit al acestor mărturii arhitecturale ne va purta prin istoria Moldovei şi ne va apropia mai mult de ortodoxie.
Există mai multe agenţii de pelerinaje, care organizează deplasări la aceste mănăstiri, dar cel mai comod este să mergeţi pe cont propriu. Aproape fiecare mănăstire oferă cazare şi masă, contra unei sume modice. Cea mai frumoasă trecere dintre ani se poate petrece la Mănăstirea Putna, unde, după ce se participă la Sf. Liturghie, apar urătorii care oferă un spectacol minunat de colinde.
Pieţele de Crăciun cu tradiţie
Mulţi români au ales să petreacă Crăciunul în pieţele special amenajate din Viena, Munchen, Frankfurt, Salzburg.
Spectacolul de lumini şi colinde, tarabele pline de bunătăţi, aroma de vin fiert cu scorţişoară, entuziasmul general al turiştilor contribuie la o stare magică de Crăciun.
Agenţiile de turism se întrec în oferte generoase pentru astfel de destinaţii, de unde puteţi alege.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania