Câteva CURIOZITĂŢI despre cel mai mare oraş din lume
Cel mai mare oraş din lume este Tokyo, având o populaţie mult mai numeroasă chiar şi decât întreaga Românie! Este una dintre cele mai vizitate metropole din lume şi sunt multe lucruri pe care mai mult ca sigur nu le ştiai despre acest loc fascinant.
Iată 10 curiozităţi despre Tokyo!
Ce nu ştiai despre cel mai mare oraş din lume
1. Tokyo este un oraş care se întinde pe o suprafaţă de 7 000 km pătraţi, fiind cel mai mare oraş din lume din punctul de vedere al populaţiei: peste 35 de milioane. În consecinţă, oamenii trăiesc foarte înghesuiţi, după cum îţi poţi da seama. Casele în Tokyo sunt incredibil de mici, chiar şi după standardele noastre. De exemplu, un apartament obişnuit nu are mai mult de 15 metri pătraţi! Metroul este folosit zilnic de milioane de oameni, iar dacă ţi se părea până acum că drumul până în Pipera este înghesuit, ar trebui să vezi ce înseamnă aglomeraţie în Tokyo! Există inclusiv angajaţi care împing oamenii în metrou înainte de a se închide uşile.
2. Simbolul naţional al Japoniei, cireşul înflorit, poate fi admirat peste tot în Tokyo în luna aprilie, când sunt organizate adevărate festivaluri pentru celebrarea lui. Cunoscute şi sub numele de hanami, acestea au ca scop principal adunarea oamenilor în parcuri pentru a admira în voie, alături de cei dragi, splendoarea florilor de cireş. Japonezii, deşi sunt de neegalat în materie de tehnologie, continuă să respecte obiceiuri vechi de sute de ani, păstrându-şi astfel identitatea naţională în ciuda trecerii timpului.
3. În Tokyo poţi găsi cele mai multe restaurante de top din lume, acest oraş numărând nu mai puţin de 14 restaurante cu trei stele Michelin. Totodată, în Tokyo se află şi un restaurant care se află pe primele locuri în topul celor mai pretenţioase localuri din lume: Aragawa. Aici se poate servi celebra friptură de vită Kobe, unul dintre cele mai scumpe alimente din lume (circa 800 de euro/kg).
4. Tokyo nu este doar cel mai mare oraş din lume, ci şi una dintre cele mai bune destinaţii pentru shopping. Districtul Ginza este vizitat pentru brandurile internaţionale, precum Chanel, Cartier sau Bulgari. Iar pentru persoanele care preferă outfituri extravagante, cu croi excentric, există două cartiere pe care le pot vizita în acest scop: Harajuku şi Omotesando.
5. Unul dintre landmarkurile iconice pentru Tokyo este intersecţia Shibuya, una dintre cele mai mari din Japonia şi din lume. Ca să îţi dai seama cât de aglomerată este, imaginează-ţi 2 500 de persoane care traversează strada în acelaşi timp - acesta este numărul estimativ de oameni care formează un furnicar permanent în această intersecţie.
6. Tokyo are propriile lui legende urbane, unele drăguţe, altele de-a dreptul înfricoşătoare. O superstiţie pe care japonezii ţin neapărat să o împărtăşească turiştilor este legată de Turnul din Tokyo. Se spune că o relaţie va dura mai mult dacă cei doi iubiţi urmăresc împreună cum luminile turnului se sting. Totodată, cuplurile trebuie să evite să închirieze o barcă în parcul Inokashira, deoarece riscă să se despartă la scurt timp după aceea. Motivul? Se spune că zeiţă Benzaiten urmăreşte lacul respectiv şi devine foarte geloasă pe tinerii îndrăgostiţi, făcând tot posibilul să îi separe.
7. După cum ştii, Bucureştiul are patru linii de metrou şi există speranţa că va există şi a cincea, având în vedere că se lucrează la ea de mult timp. Tokyo, în schimb, are nu mai puţin de 23 de linii de metrou şi un total de peste 500 de staţii. Cea mai veche staţie de metrou se află în cartierul Harajuku şi datează încă din anul 1906.
8. Cea mai scumpă camera de hotel din lume se află tot în Tokyo, la hotelul Ritz Carlton. Aceasta costă 25 000 de dolari pe noapte, este situată la etajul 53 şi oferă o privelişte absolut spectaculoasă a Palatului Imperial. Mai mult, cei care închiriază camera au parte de un majordom propriu pe perioada şederii (nici nu e de mirare la preţul camerei!).
9. Muntele Fuji este unul dintre simbolurile naţionale ale Japoniei şi probabil unul dintre cele mai cunoscute landmarkuri din lume. Deşi se află la o distanţă foarte mică de Tokyo, locuitorii oraşului nu se bucură de această privelişte atât de des pe cât ai crede. Se pare că muntele este vizibil doar în jur de 70 de zile pe an.
10. Iată una dintre cele mai interesante curiozităţi despre cel mai mare oraş din lume: deşi este acceptat faptul că Tokyo este capitala Japoniei, legea nu a clarificat acest aspect. Pentru că nu se ştie exact când a avut loc tranziţia, sunt multe voci care afirmă că oraşul Kyoto ar fi, de fapt, capitala, în timp ce alţii spun clar şi răspicat că Japonia are două capitale.
Ţi-ai propus să vizitezi şi tu cel mai mare oraş din lume?
Sursa: divahair.ro
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”