UIMITOR! Câteva beneficii ale ÎMBRĂŢIŞĂRILOR
Se pare că îmbrăţişările nu ne fac doar să ne simţim bine, ci au şi foarte multe efecte pozitive asupra corpului şi minţii noastre. Acest fenomen a fost studiat de mulţi oameni de ştiinţă, care au ajuns la următoarele concluzii despre beneficiile îmbrăţişărilor.
Îmbunătăţesc sistemul imunitar. O îmbrăţişare care durează mai mult de 20 de secunde are un efect terapeutic care ajută corpul, luptând, în special, împotriva bolilor.
Ne gândim mai puţin la mâncare şi ne ajută să ne menţinem în formă. Se pare că îmbrăţişările ne fac să simplificăm dorinţa de a consuma mâncăruri nesănătoase.
Încetinesc procesul de îmbătrânire. Reducând nivelul de stres şi inflamaţiile, îmbrăţişările fac ca mecanismul natural de îmbătrânire să funcţioneze mai încet.
Cresc vitalitatea şi ne fac să rămânem mai agili. De cele mai multe ori, îmbrăţişările ne îmbunătăţesc dispoziţia şi ne reîncarcă bateriile pentru o zi de lucru.
Ne ajută să trecem peste circumstanţe diferite. Încărcate cu energie pozitivă, corpul şi mintea vor trece mai uşor peste orice dificultate, găsind rapid soluţii.
Ne face să fim mai fericiţi. Inevitabil, în urma unei îmbrăţişări, putem simţii căldura şi iubirea partenerului sau a membrilor familiei.
Luptă împotriva depresiei. Pe lângă faptul că reduc stresul, acestea cresc nivelul secreţiei de serotonină, care este asociată bunei dispoziţii şi sentimentului de fericire.
Au un efect calmant asupra sistemului nervos. Îmbrăţişările au un efect tranchilizant şi o influenţă atât asupra inimii, cât şi asupra sistemului nervos. În momentul în care îmbrăţişăm o persoană, nervii se relaxează şi se elimină stresul şi tensiunea acumulate.
Ne ajută să ne exprimăm fără ajutorul cuvintelor. Îmbrăţişările sunt un mod universal de a transmite dragostea faţă de o persoană, indiferent de limba vorbită.
Sursa: one.ro
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană