Cât timp poate un stick USB să păstreze datele de pe el în siguranță?
Mulți oameni păstrează date importante pe stick-uri USB, dar foarte puțini știu cât timp sunt acestea în siguranță pe aceste medii de stocare. Aceste dispozitive au o durată de viață limitată, iar aceasta diferă semnificativ de la un producător de altul.
Mai mult, durata de viață este influențată și de alți factori, precum: calitatea construcției, ciclurile de scriere, temperatura ambientală, praful sau umiditatea.
Nu vă așteptați ca pozele pe care le puneți pe un stick să poată fi accesate peste câteva zeci de ani.
Stick-urile de memorie folosesc memorie NAND flash. Aceasta reține datele chiar și atunci când este deconectată de la sursa de energie. Informațiile sunt stocate în celule de memorie, care folosesc electroni captivi într-o poartă flotantă pentru a reprezenta valorile binare 1 și 0. Pe măsură ce trece timpul, încărcătura electrică din celule se pierde, iar datele se degradează.
În condiții normale de utilizare și dacă sunt depozitate corect, stick-urile USB de la un producător respectabil ar trebui să păstreze datele în siguranță timp de cel puțin 10 ani.
Aceasta nu este o estimare sau un număr bazat pe studii. Standardul JEDEC JESD47, folosit de unii producători, cere ca stick-urile să reziste timp de 10 ore când sunt operate la o temperatură de 125 de grade Celsius. Acesta este echivalentul a 10 ani la temperaturi 55 de grade Celsius.
Sursa: How-To Geek
„Premier Energy” a pregătit deja un program de DECONECTĂRI a curentului pentru cei peste 840 000 de consumatori din centrul și sudul R. Moldova, dacă după 1 ianuarie va fi deficit de energie
CSM îi va propune președintei Maia Sandu eliberarea lui Alexei Paniș din funcția de judecător
„Rusia vrea HAOS în R. Moldova și ar putea regiza un atac cu drone asupra Centralei de la Cuciurgan, prezentat ca fiind din partea Chișinăului”. SCENARIILE posibile, după ce Rusia a acuzat R. Moldova că ar pregăti „atacuri” asupra Transnistriei