Cât de PERICULOȘI sunt pufuleții pentru copii
Sunt unele dintre cele mai preferate produse de către copii, iar pe ambalajul lor scrie că ar fi 100% produs natural.
Cu toate acestea, puțin părinți știu că, de fapt, pufuleții sunt foarte toxici și foarte dăunători pentru micuți, deoarece pe ambalaj nu este indicat conținutul adevărat al acestora.
Experții în nutriție descriu pufuleţii ca fiind un produs spongios, obținut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs, iar profilul nutrițional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide, scrie eumama.md.
În lista de ingrediente ale acestui produs se regăsește sarea, coloranții, îndulcitorii şi aromele artificiale, care sunt produse sintetice, de laborator, iar apoi sunt folosite des în prepararea pufuleților.
Conform specialiștilor, pufuleţii conțin și un colorant artificial numit tartrazină, care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirină sau astmaticilor.
Tartrazina este un colorant considerat nociv pentru sănătate şi este cel care dă pufuleților culoarea galbenă. De asemenea, este unul dintre cei mai periculoși aditivi utilizați în industria alimentară. El poate provoca tulburări de vedere, dificultăți de respirație și eczeme.
De asemenea, tartrazina poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenția acestora. Nici consumul de E 133, prezent în pufuleți nu este lipsit de riscuri.
O doză mai mare, de 12,5 mg/kg corp, poate produce bronhoconstricţie (contracție a bronhiilor și bronhiolelor) şi destrucții cromozomiale. Conform noilor reglementări, producătorii vor fi obligați să scrie toate efectele adverse pe etichete.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți