Cât de periculos este să trăiești în R. Moldova? Date privind CRIMINALITATEA în prima jumătate a anului


În primele șase luni ale anului curent, în R. Moldova au fost înregistrate peste 18 mii de infracțiuni, mai puțin cu patru la sută decât în perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate peste 14 mii.
În scădere a fost numărul crimelor ușoare, care a scăzut cu 329 de cazuri, crimele mai puțin grave, cele grave și cele deosebit de grave.
În schimb, în creștere au fost pungăşiile cu 146 de cazuri, tâlhăriile cu 12 cazuri, accidentele rutiere, infracţiunile economice, inclusiv fabricarea şi punerea în circulaţie a banilor falşi.
În scădere se află infracțiunile contra familiei şi minorilor cu 35 de cazuri, în domeniul transporturilor cu 251 de cazuri, contra patrimoniului cu 492 de cazuri, inclusiv furturile, jafurile, escrocheriile și şantajurile.
Mai puține infracțiuni au fost înregistrate în prima jumătate a anului care țin de răpirea de transport, privind viaţa sexuală, inclusiv violurile, contra vieţii şi sănătăţii persoanei, inclusiv omorurile și vătămările intenţionate grave ale integrităţii corporale.
Cât privește regiunile, cele mai puţine infracţiuni în primele șase luni au fost înregistrate în municipiul Bălţi şi în raioanele Drochia, Briceni, Făleşti, Ocniţa, Călăraşi, Hânceşti, Nisporeni, Rezina, Şoldăneşti, Basarabeasca şi Ştefan Vodă.















































































