Casa Albă controlată de Moscova. Trump a vrut canal secret de comunicare cu Putin
Preşedintele SUA are o agenda proprie orientată împotriva Uniunii Europene şi a NATO.
Călătoria sa în Europa stă mărturie prin atacurile brutale la adresa aliaţilor şi prin atitudinea agresivă faţă de Germania, cea mai puternică economie din UE.
Dintr-odată, actualul preşedinte a reuşit să izoleze SUA, să rupă vechile alianţe în speranţa că va realiza unele noi.
Principiile democratice le înlocuieşte cu contracte imobiliare şi se apropie tot mai mult de Rusia, în timp ce la Washington investigaţia Congresului în ce priveşte legăturile misterioase ale lui Trump cu Putin continuă.
În acest timp, Jared Kushner, ginerele preşedintelui, soţul frumoasei Ivanka Trump, se pare că a încercat să stabilească un canal secret de comunicare cu Vladimir Putin.
În toate reacţiile Casei Albe făcute după această dezvăluire nu se înţelege de ce avea nevoie un consilier al preşedintelui de un canal secret de comunicare atâta vreme cât există Departamentul de Stat.
Ce informaţii dorea să schimbe Trump cu Putin e neclar în acest moment.
Prin toate căile posibile, Donald Trump a încercat să stingă acest scandal, dar nu a reuşit. E atât de străveziu faptul că nu face decât să impună politica lui Vladimir Putin în ce priveşte NATO şi Uniunea Europeană şi că nu se depărtează cu niciun pas de la inepţiile periculoase debitate în campania electorală, încât e greu de crezut că legătura lui cu Putin nu este una întunecată şi puternică.
Refuzul lui Donald Trump de a face public raportul fiscal al reducerilor de taxe demonstrează că ascunde ceva. Din publicarea acestui raport nu ar ieşi la suprafaţă o eventuală evaziune, ci ar fi făcute publice toate relaţiile de afaceri ale lui Donald Trump şi holdingului pe care-l conduce.
Şi mai ciudat e faptul că majoritatea republicană din Congres ar putea cere publicarea acestui raport, dar evită s-o facă, adâncind misterul afacerilor actualului preşedinte.
Jared Kushner, omul pus să rezolve treburile murdare ale socrului sau
Numirea lui Jared Kushner în poziţia de consultant senior a fost văzută şi taxată de presă ca nepotism. Soţul fiicei preşedintelui nu e decât un om de încredere care preia o parte din responsabilităţile fiicei acestuia, o altă figură importantă la Casa Albă în aceste zile.
Donald Trump nu are încredere în nimeni din afara cercului familiei sale. Faptul că Jared Kushner a încercat să stabilească un canal de comunicare direct şi secret cu Vladimir Putin nu înseamnă decât că această misiune a primit-o de la socrul său.
„Jared Kushner, ginerele preşedintelui şi consultant senior, a încercat să stabilească o linie de comunicare directă cu preşedintele rus Vladimir Putin - la mijlocul lunii decembrie 2016, Kushner s-a aflat în aceeaşi cameră cu un bancher rus a cărui instituţie financiară este conectată la serviciile ruse de spionaj şi se află sub sancţiunile impuse de Statele Unite”, se arată într-un articol publicat de cotidianul New York Times.
Serghei Gorkov este bancherul rus care lucrează pentru Vnesheconombank din februarie 2016 şi până în prezent. În acest moment, investigatorii numiţi de Congresul SUA încearcă să afle ce fel de interese au avut cei doi pentru a ajunge să planifice crearea unui canal de comunicare clandestin.
Domnul Gorkov este un apropiat al lui Vladimir Putin, dar nu are niciun fel de rol diplomatic în aparatul executiv al preşedintelui rus. Această întâlnire ridică multe semne de întrebare cu privire la contactul dintre un membru al familiei preşedintelui SUA cu un apropiat al lui Vladimir Putin, acest fapt petrecându-se în mijlocul procesului de transfer al puterii la Casă Albă.
„Mai mulţi foşti şi actuali oficiali americani declară acum că întâlnirea de jumătate de oră dintre cei doi pare a fi o încercare a domnului Kushner de a realiza o legătură directă de comunicare cu Vladimir Putin în afara canalelor diplomatice clasice”, subliniază reporterii New York Times.
Comunicarea dintre Trump şi Putin s-ar fi făcut prin ambasada rusă
Săptămâna trecută, cotidianul Washington Post a publicat un alt articol, în care se arată că ambasadorul rus în SUA, Serghei Kislyak, şi-a informat superiorii de la Kremlin că domnul Kushner, ginerele lui Donald Trump, i-a propus crearea unui canal secret de comunicare, folosind facilităţile diplomatice pe care le deţine Rusia în Statele Unite, adică e vorba despre centrele de comunicaţii ale ambasadei şi cele ale consulatelor ruseşti de pe teritoriul SUA.
Nu este clar în acest moment care era scopul creării acestui canal de comunicare, existând mai multe teorii, dar investigaţiile sunt în plină desfăşurare.
Apar tot mai multe dovezi şi mărturii despre faptul că Donald Trump e legat de Kremlin.
„Această investigaţie asupra lui Donald Trump este despre un singur lucru: faptul imposibil de negat în acest moment că spionajul rusesc a reuşit să atingă, cu ajutorul unei conspiraţii, un obiectiv care n-a fost atins de nicio putere străină până acum în întreagă istorie a SUA - compromiterea guvernului Statelor Unite până la cel mai înalt nivel, penetrarea Casei Albe, influenţarea şi realizarea unei pârghii de control asupra consilierului pentru probleme de securitate naţională, plantarea de informaţii false pe care vicepreşedintele SUA, vinovat sau nu, le-a transmis opiniei publice”, scrie jurnalistul Douglas Blackmon într-un articol intitulat „Rusia Gate a devenit o catastrofală ratare şi o dezbatere din care preşedinţia lui Donald Trump nu-şi va mai reveni”, publicat pe platforma billmoyers.com.
Sursa: ziare.com
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani