Cartofii prăjiţi, reinventaţi. REŢETA care va cuceri lumea
Olandezul Sergio Herman, parte din tagma chefilor onoraţi cu stele Michelin, iese pe piaţă cu o nouă abordare: Frites Atelier, un concept de magazin de tip „take away”, unde vinde cartofi prăjiţi „high-end”.
După 26 de ani de „fine dining”, Sergio Herman a riscat cu un nou concept culinar. Un business în care îi are alături ca parteneri pe Peter Coins şi Lhassan Ait Ali.
Herman a schimbat total stilul clasic de prezentare. În loc de ketchup sau maioneză, cheful olandez a creat cinci sosuri stilate: béarnaise, clasic, cu busuioc, cu piper sau cu trufe, fără conservanţi sau aditivi artificiali.
Timp de 18 luni, a căutat şi testat sute de soiuri de cartofi pentru a-i alege pe cei mai buni. S-a oprit la cartofii organici din provincia Zeelanda.
O porţie de cartofi prăjiţi costă între 3,50 euro şi 5 euro, în timp ce un platou vegetarian poate fi cumpărat pentru 5-7 euro.
Designul Frites Atelier este inspirat din cel al braseriilor tradiţionale franţuzeşti, dar şi din arhitectura restaurantului Balthazar din New York.
Primul magazin a fost deschis la Haga, urmând să fie inaugurate până la finalul anului în Amsterdam, Arnhem şi Utrecht.
Sergio Herman este proprietarul a două restaurante - The Jane, în Antwerp, şi Pure C, în Cadzand - ambele premiate cu stele Michelin.
Sursa: gustarte.ro
Nicolae Negru // Război și Pace, Strategia Smintitului, Alegeri
VIDEO // Cu ce fel de rachetă au lovit rușii orașul ucrainean Dnipro. Putin s-a laudat că niciun sistem antirachetă din lume nu poate să oprească noua sa arma. Avertisment pentru Occident
Cum să-ți organizezi corect frigiderul. Experții dezvăluie locul potrivit pentru fiecare aliment. Greșeala pe care o facem cu toții