Capitala care stochează apa de ploaie pentru a combate lipsa apei din oraș
Berlinul este situat într-o regiune uscată a Germaniei, iar alimentarea cu apă este un subiect sensibil în fiecare vară. De aceea, orașul adoptă măsuri pentru a stoca apa de ploaie și a o elibera atunci când este necesară.
Primul pas a fost construirea mai multor bazine subterane masive, care funcționează ca niște parcări uriașe pentru apă. Când plouă, apa din zona înconjurătoare este colectată în bazin și apoi pompată la o stație de epurare.
Nouă dintre aceste facilități au fost deja finalizate, inclusiv una sub Mauerpark, un loc de întâlnire popular în cartierul Prenzlauer Berg, unde se aflau cândva părți ale Zidului Berlinului.
Cel mai mare bazin de apă din centrul orașului este încă în construcție și va fi de peste două ori mai mare decât cel de la Mauerpark. La 30 de metri adâncime în pământ, bazinul circular de beton va conține aproape 17.000 de metri cubi de apă de ploaie odată ce va fi finalizat până în 2026.
Când plouă torențial, iar sistemul de canalizare din Berlin se umple, surplusul de apă este stocat în bazine. Apoi, acesta este pompat într-o stație de purificare înainte de a fi eliberat înapoi în canalele și râurile din Berlin odată ce nivelurile au scăzut.
În timpul ploilor abundente, volumul de apă care intră în sistem îi poate depăși capacitatea. Când se întâmplă acest lucru, excesul de apă – constând din apă pluvială și canalizare netratată – se revarsă direct în râurile din apropiere.
Sursa: DW
FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici
Fonduri facultative de pensii, în R. Moldova
Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei