CALENDARUL alimentelor: Ce legume TREBUIE să mâncăm primăvara pentru a ne menţine sănătoşi
Nutriţioniştii recomandă să consumăm în special fructele şi legumele din zonele de unde am crescut sau se trage familia noastră de generaţii. Cu alte cuvinte, dacă suntem români, să consumăm dominant alimente de pe meleagurile noastre şi doar din când în când să variem cu fructe sau legume de import, pentru că suntem adaptaţi genetic să consumăm alimente din zonele în care am crescut.
De asemenea, este recomandat să consumaţi legumele şi fructele în sezonul lor. Sunt uşor de procurat din piaţă, sunt proaspete şi nu au fost tratate pentru a rezista mai mult pe raft.
Ce consumăm primăvară din grădină?
Ce legume mâncăm în luna MARTIE
În luna martie apar deja urzicile, pe care le putem culege chiar noi din păduri sau le luăm din pieţele agroalimentare. În această perioadă mai puteţi consuma: leuştean, leurdă, untişor, rucola românească (adică frunze de păpădie), lobodă, spanac, salată verde, usturoi verde, ceapă verde, mărar, lăptucă.
Ce legume mâncăm în luna APRILIE
În această lună menta este deja crescută, apar corcoduşele şi merele verzi. Ridichile roşii sunt deja în grădină, dar le puteţi consuma şi mai devreme din solar.
Ce legume şi fructe mâncăm în luna MAI
Deja putem consuma roşii, castraveţi, vinete, ardei, ţelină, morcovi, ceapă, mazăre, fasole verde, sfeclă roşie, păstârnac, gulii, rozmarin, flori de soc, chiar şi busuioc şi muguri de brad în a doua jumătate a lunii. Fructele din această perioadă sunt cele timpurii, cum ar fi cireşele de mai, caisele timpurii, merele, corcoduşele, perele, căpşunele, chiar zmeura dacă este vreme caldă.
Sursa: realitatea.net
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani