05:00:33 24.12.2024
Stiri

Cafeaua nu are un gust bun? Iată 3 greșeli frecvente de pregătire

Actualitate 08.08.2024 07:40 Vizualizări9993 Autor: ZiarulNational
Cafeaua nu are un gust bun? Iată 3 greșeli frecvente de pregătire

Greșeli de preparare a cafelei. Lucrurile mărunte ne asigură faptul că energizanta cafeaua de dimineață va avea un gust foarte bun și aromat, așa cum ne-am obișnuit. De asemenea, trebuie să învățăm anumite trucuri, atunci când preparăm cafeaua. Cea mai mare parte a muncii este într-adevăr realizată de aparatul de cafea. Cu toate acestea, unele lucruri le putem face greșit. Începând de la locul de depozitare a cafelei, până la alegerea boabelor. De ce s-ar putea ca la un moment dat, cafeaua să nu aibă un gust atât de bun precum erati obișnuiți? Aflăm în articol care sunt cele mai frecvente greșeli în pregătirea cafelei.

Prima greșeală: depozitați cafeaua în frigider. Tocmai ce ați cumpărat un pachet de cafea măcinată și vă gândiți unde ar fi un loc optim de depozitat în casă. Sunt oameni care aleg să o pună chiar la frigider, dar acest lucru ar trebui evitat. De ce? Pentru că în frigider cafeaua ar putea absorbi aromele altor alimente și, ca urmare, își poate schimba gustul. În mod ideal, cafeaua trebuie păstrată într-un loc răcoros, uscat și întunecat, de preferință într-un recipient ermetic, pentru a nu-și pierde aroma. Apropo, știați că laptele nu trebuie depozitat în ușa frigiderului? O informație utilă pentru cei care beau cafeaua cu lapte.

A doua greșeală: puneți prea multă cafea pudră. Dacă cumpărați boabele și le măcinați singur acasă, sau dacă mașina le măcina, ar trebui să acordați atenție gradului potrivit de măcinare. „Pentru cafeaua la filtru este recomandabil să folosiți cafea măcinată medie-fină”, a relatat revista Oekotest.de într-un articol anterior online. „Pentru espresso și presa franceză, o măcinare mai grosieră este cea mai bună, iar pentru filtrul de mână tradițional recomandăm boabe de cafea măcinate fin.” De altfel, experții de la Ökotest au nevoie de „șapte până la zece grame de pudră de cafea” pentru o ceașcă de cafea, care corespunde cu „aproximativ o lingură”, se precizează în postare.

A treia greșeală: vă gândiți doar la tipul de cafea. Desigur, gustul consumului de cafea depinde și de tipul de cafea. Însă, portalul de sustenabilitate Utopia.de indică o altă nuanță, în ceea ce privește gradul de prăjire. Ca urmare, diferă și în funcție de felul în care cafeaua este preparată acasă. Pentru cafeaua la filtru, de exemplu, ar trebui să se folosească boabe „cu o prăjire medie sau ușoară”. În timp ce „o prăjire mai puternică” este recomandată pentru o cafea espresso, conform merkur.de, transmite ziarulromanesc.de.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.12.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Perspectiva unui PSD...

20.12.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // O carte ca eveniment...

16.12.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Delirul imperial îna...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md