Cadoul INEDIT pe care l-a primit în acest an la zi de naștere președintele Igor Dodon: „I-am întors în Găgăuzia”
Președintele Igor Dodon a împlinit zilele trecute 44 de ani și s-a plâns că, în cei 24 de ani de când este împreună cu soția, a fost pentru prima dată când nu a suflat lumânarea și nu a mâncat tortă de dimineață, conform unei tradiții de familie.
În acest an, ziua de naștere l-a „prins” pe Dodon la Moscova, pe unde a trecut după întoarcerea sa din Germania și unde a avut „mai multe întâlniri neformale”.
Când a revenit acasă, colegii săi au făcut rând la Președinție ca să-l felicite și Igor Dodon spune că „cele mai frumoase cadouri” au fost cărțile primite. Una dintre ele, „Pervaia Ledy”, cu istoriile mai multor prime doamne, i-a dat-o soției sale.
De asemenea, Dodon a primit un portret mare cu familia sa pe care spune că îl va pune pe perete la Președinție.
Totuși, președintele a ținut să remarce cel mai inedit cadou pe care l-a primit de la bașcana Găgăuziei, Irina Vlah - cinci berbecei de circa trei săptămâni, aduși în coșuri.
Cadoul l-a pus în încurcătură pe șeful statului, fiindcă muncitorii de la reședința sa de la Condrița i-au spus că ei nu mănâncă, fiindcă sunt prea mici. Dodon i-a rugat să ia legătura cu bașcana și să decidă: „Fie aduc oile-mame aici să-i hrănească, fie duc berbeceii înapoi și îi vom lua atunci când vor mai crește. Să-i tai acuma, categoric nu”.
„Astăzi (ieri - n.r.) am întors berbeceii în Găgăuzia ca ei să crească”, a anunțat Dodon într-o conferință susținută live pe rețelele de socializare ieri-seară.
Anul trecut, Vlah i-a dăruit lui Dodon un câine, pe Valday.
Oleg Serebrian, despre discuțiile cu „Gazprom”: „Întreruperea livrărilor de gaze în regiunea transnistreană nu ar fi pur și simplu o criză, ci o catastrofă umanitară”
FOTO // Militari ai Batalionului 22 de Menținere a Păcii „Căștile albastre”, pe primul loc la o competiție din Carolina de Nord: Au concurat cu șase echipe din SUA
„Moldovagaz”, controlată de „Gazprom”, solicită MAJORAREA tarifelor la gazele naturale: „Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională”