Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Republica Moldova. Cumpărătorii și vânzătorii vor putea negocia transparent prețul cel mai bun pentru ambele părți
Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Republica Moldova, oferind noi oportunități de afaceri pentru antreprenori în contextul necesității de a construi o economie puternică și competitivă, cu mecanisme clare de tranzacționare a mărfurilor.
Anunțul a fost făcut astăzi de vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, și președintele Bursei Române de Mărfuri, Gabriel Purice.
Bursa Română de Mărfuri în Republica Moldova reprezintă o platformă care oferă ocazia cumpărătorilor și vânzătorilor să negocieze transparent, în funcție de cerere și ofertă, prețul cel mai bun pentru ambele părți. Participarea țării noastre la o bursă de mărfuri din Uniunea Europeană – Bursa Română de Mărfuri semnifică un pas important către obiectivul de a ne alinia la standardele economice și comerciale europene. Mai mult, acest pas ne asigură consolidarea transparenței și eficienței în tranzacțiile comerciale.
„Extinderea Bursei Române de Mărfuri este un proiect foarte important, care va contribui la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea abilităților profesionale în domeniul financiar și comercial. Inevitabil vom vedea și o creștere a nivelului de competență a specialiștilor moldoveni, aceștia având oportunitatea de a colabora cu experți din afara țării. Invităm cât mai multe companii să se înregistreze pe Bursa Română de Mărfuri pentru a beneficia de toate avantajele oferite de acest instrument financiar modern” a menționat viceprim-ministrul Dumitru Alaiba.
Președintele Bursei Române de Mărfuri, Gabriel Purice, a afirmat că „Bursa Română de Mărfuri are rol important în dinamizarea exporturilor pentru producătorii de mărfuri din Republica Moldova, sporind competitivitatea economică și oferind predictibilitate și garanții pentru comerțul extern. Mai mult, poate fi un stimulent suplimentar pentru investițiile românești, care încă sunt în proces de a identifica nișe investiționale și parteneri credibili în Republica Moldova” a precizat Gabriel Purice.
Avantajele bursei de mărfuri în Republica Moldova sunt multiple, inclusiv faptul că toate tranzacțiile și informațiile de piață sunt publice și accesibile, asigurând un climat de afaceri echitabil și concurențial. Totodată, Bursa Română de Mărfuri va îmbunătăți raportul beneficii-costuri pentru mărfurile tranzacționate, crescând eficiența achizițiilor și vânzărilor.
Companiile private și instituțiile publice vor avea șansa să participe la licitații și tranzacții conform regulilor pieței libere, asigurând un proces de achiziție publică mai transparent și competitiv. Înregistrarea pe noua platformă este simplă și gratuită, fiind semnată o convenție de afiliere și documente pentru accesul la platformele de tranzacționare.
Bursele de mărfuri din UE au fost recunoscute de Parlament în februarie, printr-un pachet de dereglementare înaintat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu scop de a facilita accesul antreprenorilor noștri la piețe externe, cu prețuri corecte și riscuri reduse.
Știați că cel mai vechi spital din R. Moldova împlinește 207 ani de la fondare? În 1817, funcționa într-o clădire cu 5 saloane și 36 de paturi: Astăzi poate spitaliza aproape 800 de pacienți în același timp
NOU // Prețul pentru o poliță de asigurare RCA pentru vehiculele va fi diferit de la un asigurator la altul: Ce se va întâmpla odată cu liberalizarea parțială a sectorului de asigurări
Aproape 200 de procurori și judecători vor primi compensații de la stat pentru transport și închirierea spațiului locativ, dacă lucrează la o distanță de cel puțin 20 de kilometri de localitatea în care își au domiciliul