Brioşe cu morcovi şi sfeclă
Un desert savuros, de post, cu morcov şi sfeclă, o combinaţie surprinzătoare care te va încânta cu siguranţă.
Ingrediente:
150 g de margarină vegetală
124 g de fructoză
3 ouă, bătute
75 g de făină de orez
75 g de făina de năut
1 linguriţă de praf de copt fără gluten
1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
1 linguriţă de scorţişoară pudră
200 g de morcovi, curăţaţi şi raşi
100 g de sfeclă roşie, curăţată şi rasă
Glazură
100 g de iaurt de soia
2 linguri de miere
Mod de preparare
1. Încingeţi cuptorul la 180C/nivelul 4. Puneţi într-o tavă pentru brioşe 10 forme de hârtie.
2. Frecaţi spuma, margarina cu fructoza înr-un castron mare pentru frământat, cu ajutorul unui mixer electric de mână. Încorporaţi treptat oul, puţin câte puţin, până se amestecă bine.
3. Cerneţi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara într-un castron şi încorporaţi-le rapid cu o lingură metalică, după care adăugaţi morcovul şi sfecla date pe răzătoare. Aveţi grijă ca ingredientele să fie bine combinate, dar nu exageraţi cu amestecarea.
4. Distribuiţi amestecul în formele pregătite şi coaceţi brioşele în cuptorul încins 10 minute, apoi acoperiţi-le cu o bucată de hârtie de copt, pentru a nu se rumeni prea tare, şi mai coaceţi-le 5-10 minute, până cresc frumos. Scoateţi brioşele din cuptor, puneţi-le pe un grătar şi lăsaţi-le să se răcească.
5. După ce s-au răcit complet, pregătiţi glazura. Folosiţi un tel sau un mixer electric de mână, amestecaţi într-un castron iaurtul de soia cu mierea de albine până se omogenizează. Puneţi câte puţin din acest amestec deasupra fiecărei brioşe.
Sursa: csid.ro
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani