Beneficiile surprinzătoare ale vinului fiert. Un consum moderat al acestei băuturi de sezon se poate dovedi chiar sănătos
E sezonul vinului fiert și dacă te gândești că o cănuță băută în fața bradului se adaugă la lista lucrurilor nesănătoase pe care le mănânci sau bei în preajma sărbătorilor, ei bine, există și avantaje ale unui consum moderat de vin fiert.
De obicei roșu, făcut cu portocale și condimente precum scorțișoară, cuișoare, nucșoară, cardamom sau ghimbir, vinul fiert este o adevărată tradiție a iernii. Băutura are și beneficii asupra sănătății, bineînțeles, dacă este consumată fără excese.
AJUTĂ ÎN LUPTA CU RĂCELILE
Antioxidanții din vinul roșu pot ajuta la lupta împotriva infecțiilor și la îmbunătățirea puterii sistemului imunitar. Cuișoarele care se pun în vinul fiert au proprietăți antivirale.
ÎNCETINEȘTE PROCESUL DE ÎMBĂTRÂNIRE
Cercetătorii de la Virginia Tech Carilion Research Institute au descoperit că vinul fiert conține resveratrol, un compus polifenolic care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a organismului și la combaterea efectelor radicalilor liberi care atacă aspectul pielii.
MENȚINE SĂNĂTATEA OASELOR
Conform unui studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, femeile care au consumat cantități moderate de vin au raportat o densitate minerală osoasă mai bună, în comparație cu cele care nu beau deloc sau care consumă mult. A fost, de asemenea, asociat cu reducerea riscului de osteoporoză. Se crede că acest lucru se datorează resveratrolului din vinul roșu, care are proprietăți antiinflamatorii care ajută la protejarea împotriva pierderii osoase.
POATE STIMULA MEMORIA
Tot resveratrolul din vin este, de asemenea, benefic și pentru memorie. Un studiu realizat la Centrul Medical al Universității Georgetown a constatat că acest compus poate proteja împotriva bolii Alzheimer.
REDUCE RISCUL APARIȚIEI BOLILOR CARDIOVASCULARE
Unele studii sugerează că vinul roșu poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, o cauză cunoscută a atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale. Vinul roșu este o sursă de antioxidanți și se crede că ajută la creșterea nivelului de colesterol HDL „bun” și la eliminarea colesterolului LDL „rău”, ajutând la prevenirea arterelor înfundate și a bolilor de inimă. Nucșoara, un alt condiment din vinul fiert, poate ajuta, de asemenea, sistemul cardiovascular, deoarece studiile sugerează că reduce bolile cardiovasculare și poate stimula funcția inimii.
AJUTĂ ÎN LUPTA CU INFLAMAȚIILE
Scorțișoara nelipsită din vinul fiert are puternice proprietăți antiinflamatoare, restabilind funcția normală a țesuturilor. Acest lucru poate ajuta la tratarea unor afecțiuni precum artrita. Antioxidanții din vinul roșu și din cuișoare pot ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației.
Digi-world.tv
Șeful NATO: Posibilitatea doborârii dronelor care ameninţă Republica Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat bilateral, între Bucureşti şi Chişinău
Organizațiile de tineret din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la 600 de mii de lei: Programul pentru anul 2025, lansat de MEC
Cetățenii din Ucraina, sursă importantă de venit pentru afacerile turistice din R. Moldova: Câți au ales să se cazeze în acest an în hotelurile și pensiunile noastre