Banca Mondială apreciază modul în care decurge reforma învățământului superior din R. Moldova, pentru care au fost alocate 35,7 milioane de euro
Reforma învățământului superior, finanțată de Banca Mondială, se desfășoară în termenii stabiliți, în pofida riscurilor care au afectat regiunea și republica noastră, datorită profesionismului reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării și echipei de management a Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”.
Aprecierea a fost făcută de Nalin Jena, noul șef al grupului de experți din partea Băncii Mondiale pentru misiunile de evaluare și monitorizare a Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, în cadrul întrevederii cu ministrul Educației și Cercetării în exercițiu, Anatolie Topală.
Anatolie Topală a prezentat prioritățile învățământului superior și a adăugat că acest proiect rămâne o prioritate pentru instituția pe care o conduce, iar echipa din Republica Moldova va depune eforturi pentru realizarea acestuia la cel mai înalt nivel.
CITIȚI și DOC // „Un pas CURAJOS pentru R. Moldova”! Guvernul a aprobat REFORMA învățământului superior, cu anumite concesii: Două universități scapă de comasare
În cadrul întrevederii a fost abordat și subiectul restructurării proiectului la jumătate de termen de implementare prin completarea cu noi domenii strategice în care urmează să se investească în următoarea perioadă.
Ministerul Educației și Cercetării precizează că subiectele principale ale întrevederii au vizat evaluarea progresului în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Proiectului, inclusiv sistemele informaționale e-admitere și sistemul informațional al învățământului superior, programul de granturi pentru instituții, dezvoltarea standardelor de calificări, a noilor metodologii de evaluare externă a programelor de studii superioare de master și doctorat, discutarea aspectelor de achiziții, management financiar, management de mediu și social, în perioada implementării proiectului, precum și determinarea impactului războiului din Ucraina asupra implementării acestuia și asupra eficienței măsurilor de atenuare.
Menționăm că reforma învățământului superior din R. Moldova a vizat absorbția a trei universități și a 19 instituții de cercetare, cu scopul de a spori calitatea studiilor și a dota și conecta universitățile la tehnologiile moderne.
Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat în perioada 2020-2025 de Ministerul Educației și Cercetării cu suportul financiar al Băncii Mondiale, prevede intervenții sistemice în domeniile îmbunătățirii calității, finanțării și managementului învățământului superior. Valoarea creditului este de 35,7 milioane de euro.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani