Au REGIZAT americanii ajungerile pe Lună? Ce apare în IMAGINILE vechi a fost decriptat abia acum
Un test al unui nou instrument puternic de imagistică spațială a oferit o nouă imagine extrem de detaliată și spectaculoasă cu locul de aterizare al misiunii Apollo 15.
Prin trimiterea unui semnal radar puternic pe suprafața lunară, noul instrument a reușit să obțină o rezoluție spectaculoasă, arătând obiecte cu dimensiuni de până la 5 metri.
Concepută pentru Telescopul Green Bank din Virginia de Vest de către Raytheon Intelligence & Space, această tehnologie deschide calea pentru un viitor cu imagini mai puternice obținute radar, astfel permițând oamenilor de știință să studieze obiecte aflate chiar și pe Neptun.
Totuși, imagistica prin radar nu este un concept nou. Acesta este un instrument extraordinar de folositor pentru dezvăluirea structuri fine de la suprafață și, la lungimi de undă mai mari, chiar sondarea la peste 10 metri sub suprafață pentru a observa variații ale densității regolitului. Pe de altă parte, această tehnologie ne poate ajuta să găsim ruine îngropate aici pe Terra, scrie descopera.ro.
Însă Observatorul Green Bank, Observatorul Național de Radioastronomie și Raytheon Intelligence & Space încearcă să forțele limitele acestei tehnologii.
În cadrul unui test desfășurat în noiembrie 2020, noul transmițător a trimis un semnal radar către Lună, vizând în mod specific locul de aterizare al misiunii Apollo 15, aflat la sute de mii de kilometri distanță.
Atunci când a revenit pe Pământ, acest semnal a fost colectat de Very Long Baseline Array. Acesta este un sistem de radiotelescoape din SUA care sunt combinate pentru a crea „o antenă parabolică de colectare” de dimensiuni continentale. Astfel, au rezultat imaginile de mai sus.
Însă, oamenii de știință nu se opresc aici. Acum că au demonstrat cu succes conceptul, cercetătorii vor lucra la un transmițător și mai puternic: un sistem radar de 500 de kilowați, de mare putere, care le va permite să obțină imagini incredibil de detaliate, potrivit Science Alert.
Un astfel de instrument ar fi util pentru tot felul de studii științifice. Sistemul ne-ar putea ajuta să înțelegem mai bine obiectele, atât naturale cât și antropice, din spațiul apropiat de Terra, ceea ce la rândul său ar putea ajuta la apărarea planetei împotriva obiectelor potențial periculoase.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”