Atenție! // Nu vă mai ÎNCĂRCAȚI telefoanele în pat, peste noapte
Fotografiile pe care Departamentul de Pompieri din New Hampshire le-a postat pe Facebook nu fac decât să confirme un lucru pe care îl bănuiam cu toții: telefonul mobil, laptopul sau tableta se transformă în potențial pericol în momentul în care decidem să le lăsăm la încărcat peste noapte… lângă noi în pat sau sub pernă. Concluzia este mai mult decât evidentă: nu vă mai încărcați telefoanele în pat, peste noapte!!!
Adolescenții sunt primii vizați în această chestiune a telefoanelor mobile lăsate la încărcat peste noapte. Absolut toți părinții trebuie să verifice dacă tânărul sau tânăra rebelă care-și petrece cea mai mare parte a serii cu ochii în telefonul mobil, adoarme cu telefonul cablat la încărcător aflat în pat, în proximitatea pernelor, pilotei sau a păturilor.
Pe pagina de Facebook a departamentului de pompieri din New Hampshire, au fost publicate o serie de fotografii din care se distinge clar un încărcător de Iphone care a făcut un scurtcircuit arzând cearșaful și pătura cu care a fost acoperit.
Cercetările spun că 53% dintre adolescenți își încarcă telefoanele mobile și tableta fie sub pernă, fie în pat lângă ei în timpul somnului. Lucru deja dovedit a fi extrem de periculos. Căldura generată nu se poate disipa, iar temperatura gadget-ului va fi din ce în ce mai ridicată. Riscul să se aprindă prin combustie este foarte mare, spun specialiștii, iar pompierii confirmă acest lucru.
Întrebarea legitimă care se poate pune în acest caz este: care este cel mai potrivit loc unde poate fi încărcat telefonul fără niciun risc?
Răspunsul pompierilor din New Hampshire a fost clar: pe o suprafață plană, solidă, bine aerisită, iar aparatul (telefon, tabletă, laptop) nu se acoperă niciodată cu nimic.
Pe de altă parte, reprezentanții companiilor de telefoane mobile nu ne sfătuiesc să ne lăsăm telefoanele la încărcat peste noapte. Odată ce bateria se încarcă și ajunge la procentajul maxim, cablul trebuie scos din telefon.
În caz contrar vor exista repercusiuni asupra bateriei. Durata ei de viață va fi semnificativ mai mică.
Sursa: avantaje.ro
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor