Atac armat la Moscova: SI difuzează imagini din cursul atacului
O înregistrare video aparent filmată de atacatorii sălii de concert de la periferia Moscovei a fost difuzată pe conturile de reţele sociale folosite de obicei de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), potrivit grupului SITE, specializat în cercetare anti-terorism, notează AFP, citat de Agerpres.
Acest videoclip de un minut şi 31 de secunde arată mai multe persoane cu feţe blurate şi voci neclare, înarmate cu puşti de asalt şi cuţite, în ceea ce pare a fi holul sălii de concerte Crocus City Hall din Krasnogorsk, la nord-vest de capitala Rusiei.
Atacatorii trag mai multe rafale, numeroase corpuri inerte sunt întinse la pământ şi se poate vedea începutul unui incendiu în fundal.
Acest videoclip a apărut pe un cont Telegram considerat, potrivit SITE, ca aparţinând Amaq, organul de propagandă al SI.
Atentatul, revendicat de SI chiar vineri seara, a făcut cel puţin 133 de morţi. Acesta este atacul cel mai mortal revendicat de gruparea jihadistă pe teritoriul european, precizează Agerpres.
Potrivit Kremlinului, 11 persoane au fost arestate, printre care cei patru presupuşi autori ai atacului care, tot potrivit Moscovei, se îndreptau spre Ucraina.
Nici preşedintele Vladimir Putin şi nici serviciile de securitate (FSB) nu au acuzat gruparea jihadistă. Kievul a negat cu fermitate orice implicare.
Şefa postului de televiziune rusesc de stat RT, Margarita Simonian, a publicat videoclipuri care pretind să arate mărturisirile făcute de doi dintre suspecţi în cursul interogatoriilor, în care nu numesc niciun finanţator. AFP nu poate confirma veridicitatea lor.
PREMIERĂ // Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vizită istorică în Republica Moldova
R. Moldova mai face un pas spre consolidarea SECURITĂȚII energetice. Autoritățile vor procura cu 85 de MILIOANE de dolari oferiți de SUA un sistem de stocare a energiei în baterii puternice
FOTO // Bloc operator nou cu 15 săli chirurgicale, inaugurat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău: Până la 35 de mii de operații pe an