Asigurări FERME de la bancherul Alexander Picker: „Când va fi permisă utilizarea CRIPTO în R. Moldova, „Moldindconbank” va fi pregătit”
Tehnologia blockchain nu este răspândită în R. Moldova, iar utilizarea criptomonedelor este oficial interzisă. Cu toate acestea, cu timpul, clienților trebuie să li se ofere posibilitatea să dețină nu doar cont bancar, dar și un wallet (portofel electronic). O spune președintele „Moldindconbank”, Alexander Picker, un promotor al tehnologiei blockchain și al digitalizării.
„Este rezonabil acum să fie interzisă folosirea criptomonedelor – nu e clar deocamdată care este locul lor în sistemul monetar internațional. Dar tehnologia blockchain există și va exista. Și cred că trebuie să le oferim posibilitate clienților, cu timpul, să dețină nu doar cont bancar, dar și un wallet”, explică Alexander Picker.
Expertul este convins că tehnologia blockchain își va găsi locul în sistemul bancar.
„Am 34 de ani de experiență în sistemul bancar și în ultimii cinci ani m-am ocupat și de cripto. Am activat la bursa austriacă de criptomonede și cred că tehnologia data va ajunge și în sistemul banca. Și când va exista permisiune de folosire a criptomonedelor în R. Moldova, noi, la „Moldindconbank”, vom fi pregătiți”, a mai spus bancherul.
Alexander Picker din 2019 a consiliat bursa austriacă de criptomonede Bitpanda. De asemenea, a condus start-up-ul austriac BCB4U AG din domeniul blockchain banking.
Blockchain este un registru al datelor descentralizate, partajate în mod securizat. Această tehnologie oferă integritatea datelor printr-o singură sursă de informații, eliminând dublarea datelor și sporind securitatea. Într-un sistem blockchain, frauda și datele falsificate sunt împiedicate deoarece datele nu pot fi modificate fără permisiunea unui cvorum al părților.
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni