Asigurări de la PREMIER: Cetățenii își vor putea RECUPERA banii de la „Air Moldova”, după ce mai multe zboruri au fost anulate
Persoanele care și-au procurat bilete la cursele operate de „Air Moldova”, iar ulterior acestea au fost anulate, vor putea să-și recupereze banii. Asigurări în acest sens au fost date astăzi de către prim-ministrul Dorin Recean.
„Important este ca Guvernul să rezolve problema sistemică. Guvernul nu se va apuca să rezolve problema companiei care a fost fraudată, a fost îndatorată și, respectiv, oamenii au avut de suferit și în continuare au de suferit”, a declarat Recean, într-o conferință de presă.
Cetățenii trebuie să știe că, în momentul în care au plătit pentru bilete cu cardul, pot recupera aceste sume în procedurile de revendicare pentru serviciul neacordat.
„Mă refer la sistemele de card MasterCard și VisaCard, care au o procedură automatizată de revendicare a banilor pentru serviciile neoferite. În momentul în care nu au cumpărat un bilet cu cardul și acest serviciu nu a fost oferit, cetățeanul își poate recupera banii imediat făcând o solicitare corespunzătoare”, a explicat Recean, citat de IPN.
Autoritatea Aeronautică Civilă a constatat în cadrul unui control inopinat că „Air Moldova” a admis mai multe încălcări privind rambursarea mijloacelor bănești în contextul zborurilor anulate. Mai exact, a fost depășit termenul de rambursare. Potrivit prevederilor legale, întregul cost al biletului la prețul de achiziție se efectuează în termen de șapte zile, nu de 30 de zile cum practica operatorul. „Air Moldova” a fost sancționată pentru utilizarea de practici comerciale înșelătoare în baza prevederilor din Cod Contravențional.
„În context, AAC a emis următoarea prescripție: „Air Moldova” SRL va rambursa în termen de șapte zile întregul cost al biletelor tuturor pasagerilor solicitanți, afectați de anularea zborurilor în perioada 21-25 aprilie 2023 – până la data limită de 2 mai 2023”, a arătat Autoritatea Aeronautică Civilă.
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%
Îndemnul Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova, în contextul situației de pe piața energetică: „Mici schimbări în obiceiurile noastre zilnice pot avea un impact mare – ne ajută să economisim energie și să reducem costurile”