„Armenia se transformă într-o nouă Ucraina”. AMENINȚĂRI fără precedent la adresa Armeniei din partea „partenerului strategic” Rusia
Agenția de stat TASS controlată de Kremlin a publicat un raport în care spune că premierul armean Nikol Pașinian „urmează calea lui Vladimir Zelensky” și că Armenia însăși se transformă într-o „o altă Ucraina”.
TASS citează o „sursă de rang înalt din Moscova”, care raportează că autoritățile ruse consideră discursul lui Pașinian ca fiind „absolut iresponsabil și provocator”, mai ales în ceea ce privește Rusia și relațiile ruso-armene, ce transformă Armenia în Ucraina nr. 3, dacă considerăm Moldova drept Ucraina nr. 2.
Raportul a menționat că Pașinian a urmat rapid calea președintelui ucrainean Zelenski. Rețelele de socializare cred că tonul amenințător al Kremlinului este fără precedent în raport cu Armenia, care este încă oficial un aliat al Moscovei.
Cu o zi înainte, Pașinian, în timpul discursului său la Parlamentul European, a spus că „Armenia este pregătită să fie mai aproape de Uniunea Europeană, în măsura în care UE consideră că acest lucru este posibil”.
Declarația premierului armean a stârnit indignare în rândul propagandiștilor ruși, deoarece Moscova pierde literalmente un alt aliat de sub control.
Rusia a fost un aliat tradițional al Armeniei în regiune. Cu toate acestea, aceste relații nu au oprit ca Nagorno-Karabah să cadă sub controlul Azerbaidjanuli în toamna acestui an, după care zeci de mii de armeni care trăiau acolo au fugit din regiune.
Potrivit observatorilor, rușii staționați în regiune nu au putut împiedica dezvoltarea conflictului.
Putin a acordat foarte multă atenție Armeniei în ultimele sale declarații publice: el atribuie responsabilitatea pentru pierderea Nagorno-Karabah exclusiv conducerii Armeniei. După izbucnirea războiului din Ucraina, autoritățile armene și-au intensificat contactele cu UE.
Guvernul de la Chișinău, răspuns pentru liderul separatist Krasnoselski: „Moldovagaz” va achiziționa gazul natural și-l va livra în regiunea transnistreană. Tiraspolul insistă ca plata, achiziția și transportarea să fie efectuate de companii terțe
Centralele electrice regenerabile instalate în R. Moldova au atins la finele lunii decembrie 2024 capacitatea-RECORD de 580 MW. Aceste capacități asigură 16,72% din consumul anual al republicii noastre
Locuitorii capitalei care au pavat o bucată de teren destinat spațiilor verzi pentru a-și putea parca mașinile au investit degeaba: Parcarea neautorizată a fost demontată