07:59:00 16.01.2025
Stiri

Armata rusă a crescut cu 15%, deşi a pierdut 315.000 de soldaţi. ,,Este mai mare, mai letală și mai furioasă pe Occident"

Actualitate 12.04.2024 08:00 Vizualizări2578 Autor: Ziarul National
Armata rusă a crescut cu 15%, deşi a pierdut 315.000 de soldaţi. ,,Este mai mare, mai letală și mai furioasă pe Occident

Forțele armate ale Rusiei au crescut, nu s-au diminuat în timpul războiului din Ucraina, a declarat miercuri un important general american, potrivit Business Insider. ,,Armata este acum mai mare cu 15 la sută decât era când Rusia a invadat Ucraina", a declarat generalul Christopher Cavoli, comandantul suprem al forţelor aliate din Europa, la o audiere în senatul american.

Cavoli atrage atenţia că doar forţele terestre ale Rusiei au avut mai mult de suferit, pentru că au pierdut 2.000 de tancuri şi 315.000 de militari (răniţi şi morţi). Dar Rusia şi-a refăcut forţa mult mai repede decât sugerau estimările inițiale ale americanilor. Potrivit generalului, Rusia a pierdut doar 10% din flota aeriană iar marina militară a suferit semnificativ doar în Marea Neagră, în rest este la apogeu.

,,În ultimul an, Rusia a crescut numărul soldaţilor din prima linie de la 360.000 la 470.000", a continuat Cavoli. A reuşit să facă aceste lucru după ce a crescut vârsta de recrutare de la 27 la 30 de ani.

Măsura presupune totodată că Rusia are va avea la dispoziţie în plus ,,2 milioane de recruţi în anii următori". ,,În concluzie, Rusia este pe cale de a avea cea mai mare armată de pe continent", a spus Cavoli în Congres. "Indiferent de rezultatul războiului din Ucraina, Rusia va fi mai mare, mai letală și mai furioasă pe Occident decât atunci când a invadat Ucraina", a adăugat el.

Sinteza declaraţiilor făcute de generalul Christopher Cavoli în Congres:

  • Ucraina nu poate duce singură această luptă. Statele Unite, aliații și partenerii noștri trebuie să continue să trimită Ucrainei muniții, arme și materiale.
  • Rusia se bazează pe populaţia şi resursele unei țari mari și, în ciuda deficiențelor și disfuncționalităților evidente ale armatei ruse, continuă să reprezinte o amenințare existențială pentru Ucraina.
  • În timpul acestui conflict, forțele strategice ale Rusiei, aviația cu rază lungă de acțiune, capabilitățile cibernetice, capacitățile spațiale și capacitățile din spectrul electromagnetic nu și-au pierdut deloc capacitatea. Forțele aeriene au pierdut avioane, dar doar aproximativ 10% din flota lor.
  • Marina a suferit semnificativ în Marea Neagră, dar în altă parte deloc, iar activitatea navală a Rusiei în întreaga lume a atins un apogeu semnificativ.
  • Rusia a avut de suferit, a pierdut peste 2.000 de tancuri și 315.000 de soldați răniți şi morți. Cu toate acestea, Rusia şi-a refăcut forţa mult mai repede decât sugerau estimările noastre inițiale.
  • Armata este acum mai mare cu 15% decât era când a invadat Ucraina. Pe parcursul anului trecut, Rusia a mărit numărul soldaţilor din prima linie de la 360.000 la 470.000.
  • Indiferent de rezultatul războiului din Ucraina, Rusia va fi mai mare, mai letală și mai furioasă pe Occident decât era atunci când a invadat Ucraina.
  • Acest bloc de adversari (Rusia, China, Coreea de Nord și Iran) este mai coeziv și mai periculos decât orice altă amenințare cu care s-a confruntat Statele Unite în ultimele decenii.
  • China, Coreea de Nord și Iran susțin economia Rusiei și îi permit să-și continue agresiunea în Ucraina. Această nouă axă a adversarilor va crea dileme strategice într-un mediu de securitate internațional cu tot mai multe provocări.

  • În martie 2024, Coreea de Nord a furnizat Rusiei aproximativ 6.700 de containere care puteau conține până la trei milioane de obuze de artilerie. Iranul a furnizat Rusiei drone, artilerie și rachete.
  • China urmărește cu siguranță îndeaproape conflictul din Ucraina. Învață lecții militare, lecții politice și încercă să le proiecteze asupra propriilor interese.
  • Parteneriatul "Fără limite" dintre China şi Rusia poziționează Beijingul ca un adversar formidabil pentru interesele europene. Acest parteneriat nu este doar diplomatic. Se extinde la sfere informaționale, economice și militare, ajutând națiunile care manifestă ostilitate și agresiune.
  • Rusia plănuieşte să producă 3 milioane de obuze de artilerie pe an, de trei ori mai mult decât credeau SUA că vor produce ruşii şi peste toate cele 32 de state NATO la un loc.

    Cavoli nu este primul oficial american care a atrage atenţia asupra amenințării unei Rusii ,,renăscute". Săptămâna trecută, adjunctul secretarului de stat, Kurt Campbell, a declarat că Rusia și-a refăcut ,,aproape complet" armata după ce a suferit pierderi grele în Ucraina.


    Noile sale capacități reprezintă o provocare pe termen lung pentru stabilitatea în Europa și amenință aliații NATO", a spus Campbell pe 3 aprilie la o conferinţă a Centrului pentru o Nouă Securitate Americană, un think tank cu sediul la Washington.

    Avertismentele lui Cavoli și Campbell privind o armată rusă reîntărită vin pe fondul scăderii sprijinului american pentru războiul din Ucraina. Republicanii au blocat în mod repetat încercările administrației Biden de a trimite ajutor militar Ucrainei. Președintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că țara sa ,,va pierde războiul" fără sprijin din partea SUA.

    ,,Dacă nu vom continua să sprijinim Ucraina, Ucraina va rămâne fără obuze de artilerie și fără interceptoare de apărare aeriană într-o perioadă destul de scurtă", a mai spus Cavoli miercuri. "Pe baza experienței mele de peste 37 de ani în armata SUA, dacă o parte poate trage și cealaltă nu poate trage înapoi, partea care nu poate trage înapoi pierde", a continuat el.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md