Argumentele de PAIE ale lui Dodon-economistul în ce-l privește pe Ion Sturza
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, îl atacă pe Ion Sturza, candidatul desemnat ieri de președintele Nicolae Timofti la funcția de premier.
„Ion Sturza este premierul din 1999 despre care majoritatea cetățenilor Republicii Moldova păstrează cea mai tristă amintire. Pe timpul guvernării Sturza, în țara noastră s-a înrădăcinat corupția, s-au înregistrat restanțe de luni de zile la salarii. În unele domenii, salariile și pensiile erau achitate în galoși și făină. Atunci Moldova a devenit extrem de săracă, atunci au început migrațiile în masă, s-a adâncit drama poporului nostru. (…) Să vedem cine îl va vota pe acest gastarbeiter de peste Prut, care a umilit Moldova în 1999. Noi, socialiștii, nu votăm pe nimeni. Doar alegeri anticipate”, a scris Dodon pe Facebook.
Mai mulți jurnaliști din domeniul economic au reacționat și i-au răspuns lui Dodon.
„Despre galoşii lui Igor Dodon. Parcă este doctor în economie şi cred că ştie că plata pensiilor în tot felul de produse, inclusiv galoşi, s-a început înainte de anul 1998, încă pe timpul Guvernului Sangheli din anii 1994-1997, care a fost votat de agrarieni şi socialişti, ce deţineau atunci majoritatea în Parlament. În 1996, ultimul an al guvernării agrariene-socialiste, PIB-ul a scăzut cu 8%, iar datoriile la plata pensiilor erau de 324 de milioane de lei (peste 70 de milioane de dolari la cursul de atunci)”, i-a amintit Ion Preașcă de la moldstreet.com lui Dodon.
„Știe destul de bine, dar în lipsa argumentelor apelează la dezinformare. Fiind economist, trebuie să știe că Sturza a fost de fapt premierul care a reformat administrarea statului, astfel încât aceasta să se plieze pe rațiunile economiei de piață. Până atunci, toți premierii au fost niște aparatcici de tip sovietic. Rezultatele acelor reforme au venit deja peste un an. Însă, a fost târziu, deoarece „patriotul” Roșca și comunistul Voronin au demis Guvernul Sturza înainte ca, atenție, acesta să inițieze încă atunci procesul de asociere cu UE. În 1999. Cel care a venit după demiterea lui Sturza, Dumitru Braghiș, și-a asumat roadele reformelor lui”, a scris și Ion Chișlea de la „Eco” pe Facebook.
Când ar putea avea loc ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de șefă a statului pentru a doua oară
Tiraspolul joacă la aceeași mână cu Moscova: Infrastructura postului ilegal din localitatea Bâcioc, în apropiere de podul peste Nistru, fortificat pentru a efectua controale abuzive asupra mașinilor și cetățenilor
VIDEO // Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie: Maia Sandu, președintă a R. Moldova pentru încă un mandat de patru ani