APP îi solicită Aeroportului Internațional Chișinău să relanseze licitația pentru arenda spațiilor și să atragă companii internaționale cu renume la concurs
Agenția Proprietății Publice (APP) îi solicită Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) să relanseze licitația pentru locațiunea spațiilor destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages.
Solicitarea a fost transmisă astăzi, după ce APP a luat act de decizia comisiei de licitație de la Aeroportul Internațional Chișinău privind anularea licitației încheiate pe 15 aprilie curent din cauza faptului că singura companie participantă la concurs, „Lagardere Travel Retail”, nu a prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală.
„APP a solicitat Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău ca licitația să fie relansată, cu luare în considerație a condiției de îmbunătățire a procesului pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume, care să vrea să participe la licitație și să investească în aeroport. În timp apropiat, după realizarea proceselor de coordonare cu fondatorul, Chisinau International Airport urmează să vină cu informații suplimentare și să publice calendarul de desfășurare a licitației”, arată APP.
Noua licitație va fi a patra încercare a autorităților de a închiria spațiile respective de la aeroport, utilizate în prezent de firme controlate de condamnatul fugar Ilan Șor.
AIC a revenit în primăvara anului trecut în gestiunea statului, după ce a fost anulat contractul de concesiune a acestui obiectiv strategic, încheiat în 2013 de Guvern cu o companie gestionată de Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru implicare în jaful bancar.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România