Aplicația ce detectează radarele mobile ale Poliției. Cum activezi funcția?
Google Maps permite șoferilor să detecteze radarele mobile ale Poliției datorită unei funcții care poate fi activată din aplicație. Iată cum se activează aceasta și ce alte evenimente pot fi semnalate.
Google Maps a implementat o funcție apreciată de foarte mulți șoferi, care vor să evite o amendă de viteză.
Aplicația poate identifica în timp real unde se află radarele mobile ale poliției.
Probabil că foarte mulți șoferi conduc cu teama de a nu fi „prinși” de radar. Chiar și cei care nu sunt vitezomani. Iar teama nu e neapărat de radarele fixe, care sunt mereu în același loc, ci de cele mobile.
De aceea, Google Maps a introdus o funcție care detectează radarele mobile ale Poliției. Aceasta este similară cu cea pe care Waze o folosește deja de foarte mult timp.
Mai exact, când un șofer identifică o mașină de poliție cu radar, poate semnala asta în aplicație.
Ulterior, Google Maps va trimite tuturor șoferilor care trec prin zonă și au aplicația deschisă o notificare. Aceștia sunt întrebați dacă în acea zonă mai e radar. Iar, în funcție de răspunsurile primite, va actualiza în timp real avertizarea.
Cum activezi alerta de radar în Google Maps
Toți utilizatorii Google Maps pot adăuga, în timp real, un radar sau un incident rutier.
Din sub-meniul „adaugă un raport”, se vor deschide mai multe opțiuni:
- ciocnire;
- încetinire;
- construcție;
- bandă închisă;
- vehicul oprit;
- obstacol pe drum;
- radar mobil.
În funcție de situația întâlnită, un conducător auto poate selecta una sau mai multe alerte.
Astfel, dacă un șofer observă un radar și îl marchează pe hartă, toți ceilalți utilizatori Google Maps care trec prin zonă vor primi această avertizare.
De asemenea, sunt întrebați dacă acel radar se află în continuare în zonă. Și, pe măsură ce șoferii confirmă sau infirmă prezența radarului, poziționarea acestuia va fi modificată în timp real.
În aplicație va apărea și numărul de utilizatori care au validat locația radarului, precum și timpul scurs de la ultima validare.
DRRM, donație de table interactive, laptopuri și imprimante multifuncționale pentru trei universități din R. Moldova. Adrian Dupu: „Acest proiect confirmă încă o dată angajamentul DRRM de a susține educația din stânga Prutului”
Compensații pentru căldură: Gospodăriile cu imobile în valoare de peste 2,5 milioane de lei, venituri de peste 300 000 de lei sau consum de gaz ce depășește 350 de metri cubi lunar NU sunt eligibile
O companie aeriană low cost deschide o bază operațională pe Aeroportul Internațional Chișinău, inclusiv curse spre Lisabona, Alicante sau Palma de Mallorca