Apelul companiei de construcții, care a fost implicată în incidentul de lângă o grădiniță din Chișinău: „Solicitam să fie CONSULTATE toate părțile implicate și facem apel la corectitudine”
Compania „Global Construcții”, comanditara lucrărilor de ridicarea carcasei de beton la construcția imobilului de pe strada Andrei Doga 13/7, executate de către compania „Global Trade”, susține că este profund îngrijorată de incidentul ce a avut loc joi, 31 martie, când un element de cofraj a căzut peste o construcție din preajmă.
„Global Construcții” a contractat „Global Trade” pentru ridicarea carcasei de beton a proiectului imobiliar. La baza acestei decizii a stat profesionalismul de care a dat dovadă această companie de-a lungul activității sale. „Global Trade” nu a avut niciun incident la locul de muncă până acum, compania fiind cunoscută anume pentru măsurile de securitate și siguranță pe care le respectă cu strictețe.
Cu siguranță, această situație este una foarte gravă și Inspecția Muncii va veni cu o poziție în acest sens. Totuși, facem apel la corectitudine, or erorile umane se pot întâmpla în cele mai sigure locații, în orice țară”, se arată în comunicatul de presă al companiei.
Sursa citată subliniază că pe șantierul de construcții activează peste 80 de persoane, care primesc un salariu mediu de 20 000 lei fiecare.
„Aceste persoane, la rândul lor, își întrețin familiile. În total, minim 400 de persoane trăiesc din aceste salarii. Mai mult, peste 120 de familii așteaptă să se mute în apartamentele noi construite. Oamenii au achitat lucrările și așteaptă darea în exploatare în termenii prevăzuți. Nu trebuie să sufere locuitorii capitalei din cauza unui accident, care reprezintă rezultatul unei greșeli umane”.
Compania mai precizează că, ograda grădiniței ar fi trebuit să fie la 6 metri distanță. „În acest sens există o decizie de judecată care confirmă că, proprietarii instituției preșcolare au ocupat abuziv terenul public și au fost obligați să scoată gardul, lucru care nu s-a întâmplat. „Global Construcții” face apel la administrația locală să consulte toate părțile implicate și să ia în calcul toate interesele ce există. Dle. primar general al capitalei, Ion Ceban, viitorii locatari, adică circa 500 de chișinăuieni, nu trebuie să sufere din cauza regretabilului accident de pe șantier, dar și ca urmare a poziției abuzive a proprietarilor grădiniței. Nici cei 80 de muncitori, care întrețin peste 400 de persoane, nu trebuie lăsați fără salarii, cu atât mai mult în situația de criza în care se afla țara”, conchide sursa citată.
Nicolae Enciu // Revoluția din Decembrie 1989, moment decisiv în istoria contemporană a României: 1989: prăbușirea imperiului lui Stalin în Europa Centrală și de Est
A convins mai multe persoane să ia credite de la BEM, dar banii au ajuns pe contul personal: 11 ani de pușcărie și 4,7 milioane de lei întoarse BEM-ului
După centrala nucleară de la Cernavodă, și centrala Petrom de la Brazi, România, va furniza energie electrică R. Moldova