Aparatul din casă care CONSUMĂ cât 3.000 de becuri economice. Consumă în 15 minute cât alte aparate în 24 de ore
Scumpirile din ultimul an i-au făcut pe tot mai mulți români să fie atenți la consumul de energie electrică, în încercarea de a reduce pe cât posibil facturile, care au devenit tot mai mari.
Și deși, în general, în mentalul colectiv există ideea că doar câteva electrocasnice mari consumă cantități importante de curent electric, cum ar fi frigiderele sau boilerele, ei bine, este important să știm că și alte aparate din casele noastre consumă foarte mult.
Acest lucru nu înseamnă neapărat că nu mai trebuie să le mai folosim deloc, ci doar să încercăm, pe cât posibil, să optimizăm utilizarea acestora, astfel încât să consume cât se poate de puțin.
Pe lângă cuptoarele și plitele electrice, spre exemplu, despre care știm cu toții că nu ne ajută mai deloc în încercările noastre de a economisi, uscătoarele de rufe, tot mai cumpărate de români în ultimii, ani, consumă cât 3.000 de becuri economice de 3W.
În principiu, uscătoarele de rufe sunt utile pentru că nu mai suntem nevoiți să întindem rufele și să așteptăm ca acestea să se usuce. Însă este important de precizat că un astfel de aparat consumă ceva mai mult decât o mașină de spălat.
Cele din clasa C de consum au aproximativ 9 kwh pe un ciclu de uscare . Cele din clasa de consum B au circa 5-6 kwh într-un ciclu, iar cele din clasa de consum A consumă aproape 2.5 -3 kwh per ciclu de uscare.
Astfel, dacă un uscător de rufe din clasa C consuma 9 kw/h, asta înseamnă 9.000 w/h. 3.000 de becuri de 5w consumă 9.000 w/h.
Electrocasnicul care e „pagubă” la casă. Consumă în 60 de secunde cât alte aparate în 3 ore!
Aparatele de aer condiționat care dispun de clasa energetică A sau A+ pot avea un consum mai mic cu până la 40%. În schimb, cele care fac parte din clasa energetică C sau D pot consuma cât 300 de becuri economice și într-un singur minut cât alte aparate în 3 ore.
E bine să știi că, dacă ai un aparat din clasa A+ (consumul este de 1,08 kw/h) și plătești 0.8 + 1.08 = 0.86 lei pe oră.
Dacă este pornit – în medie 6 ore pe zi – asta înseamnă 6 x 30 = 180 de ore/lună. Așadar, calculul final este de 180 x 0.86 = 154 de lei/lună.
Robotul de bucătărie, cuptorul electric, mașina de spălat rufe sau cea pentru vase, uscătorul și alte echipamente casnice consumă, fără îndoială, energie electrică. Dar ca aspiratorul nu e niciunul.
Exact! Poate consuma cât 475 de becuri economice de 4 Watti. Însă, totul depinde de clasa din care face parte. Aspiratoarele care fac parte din categoria A vor consuma mult mai puțin față de cele care fac parte din categoria G. De asemenea, cele care fac parte din categoria tripul A (AAA) vor consuma și mai puțină energie electrică.
Trimiterile poștale și mărfurile expediate din Ucraina, verificate mai minuțios în R. Moldova, după bomba depistată la aeroport într-o mașinuță
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați